«Αναδεικνύουμε τη σχέση της αριστεράς με την κοινωνία», Αυγή, 28/09/2003

27 12 2008
Γιατί ακόμη ένα φεστιβάλ; Δεν είναι πολλοί εκείνοι που λένε ότι αυτός ο θεσμός είναι παρωχημένος; Γιατί η Νεολαία ΣΥΝ επιμένει να διοργανώνει φεστιβάλ σήμερα; Ρωτήσαμε σχετικά τον γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΝ Τάσο Κορωνάκη και εκείνος ήταν κατηγορηματικός:»Παρωχημένη είναι η άποψη που θεωρεί τον θεσμό των φεστιβάλ ως παρωχημένο. Η αριστερά είναι εκείνη που ανέδειξε τον θεσμό και τα φεστιβάλ θα ανανεώνονται διαρκώς στον βαθμό που ανανεώνεται η ίδια η αριστερά. Οι νέοι επιμένουν να προβληματίζονται και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα. Τα φεστιβάλ για μας είναι ένας από τους τρόπους για να ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς νέους ανθρώπους, να κουβεντιάζουμε μαζί τους. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μέσα από τα φεστιβάλ δείχνει ότι πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον».

Ποιοι είναι οι κεντρικοί άξονες του Φεστιβάλ 2003 της Νεολαίας ΣΥΝ; Τι είναι εκείνο που θέλουν να αναδείξουν οι νέοι και οι νέες του ΣΥΝ; Ο Τάσος Κορωνάκης μας εξηγεί:

«Επιχειρούμε να αναδείξουμε τη συνολική σχέση της αριστεράς με την κοινωνία και τους πολίτες. Επηρεασμένοι από αυτά που συμβαίνουν διεθνώς το τελευταίο διάστημα, δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο. Αναδεικνύουμε τις νέες σχέσεις που αναδύονται διεθνώς, όπως και τη στάση που οφείλει να τηρήσει η αριστερά στις μέρες μας. Βασικοί άξονες του φεστιβάλ μας είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, ως ένα από τα κομμάτια του πληθυσμού που πλήττεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται, με προτεραιότητες την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των νέων ανθρώπων, την περιστολή των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, την επιβολή της αγοράς στην εκπαίδευση και την ένταση των ταξικών φραγμών σε αυτήν. Παράλληλα, αναδεικνύουμε ζητήματα πολιτισμού, τέχνης, γυναικών, θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά τα κεντρικά θέματα είναι η εκπαίδευση, η ανεργία και τα δικαιώματα».

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.
Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: