Αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ΑΥΓΗ, 09/01/2005

27 12 2008

Από την Παρασκευή, 37 άτομα που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή αλληλεγγύης στην Ιντιφάντα βρίσκονται στην Παλαιστίνη. Όλοι τους είναι διαπιστευμένοι στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Παλαιστινιακής Αρχής και μαζί με εκπροσώπους άλλων ευρωπαϊκών επιτροπών αλλά και διεθνών οργανισμών είναι παρατηρητές στις σημερινές εκλογές, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συμμετοχή των Παλαιστινίων σε αυτές.

Η ελληνική αποστολή εκπροσωπείται από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων: Ο ΣΥΝ με τον βουλευτή του Θανάση Λεβέντη, και τα μέλη της ΚΠΕ Ρένα Δούρου και Κωνσταντίνα Ναθαναηλίδου, η Νεολαία του ΣΥΝ με τον γραμματέα της Τάσο Κορωνάκη και τον Πέτρο Καλκανδή, μέλος του Κ.Σ, η ΚΕΔΚΕ και οι δήμοι Καισαριανής και Βύρωνα. Η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΠΟΕΣΥ, η ΕΛΜΕ Ηλείας, το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Νίκαιας. Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά «Αριστερά», «Δρόμοι», «Ενέδρα», «Εποχή», «Λαϊκός Δρόμος» και «Πριν». Η ΑΚΟΑ, η ΚΟΕ, το ΜΛ-ΚΚΕ. Τα μέλη της αποστολής κατά το διάστημα της παραμονής τους στα Κατεχόμενα θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις μες όλα τα παλαιστινιακά κόμματα, καθώς και αντικατοχικές φιλειρηνικές δυνάμεις του Ισραήλ, με συνδικάτα, φοιτητικές και γυναικείες οργανώσεις, επιτροπές για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και ενάντια στο Τείχος, ενώ θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε πόλεις και στρατόπεδα προσφύγων στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Από τις πολλές συναντήσεις, να αναφέρουμε ενδεικτικά αυτή με την εκλογική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών, τη συνάντηση με το προεδρείο της συνομοσπονδίας γυναικών Φατάχ Δυτικής Όχθης, καθώς και την πολλή σημαντική συνάντηση που είχαν ο Τ. Κορωνάκης και η Ρένα Δούρου με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αμπντάλα Αμπντάλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της αποστολής ή κατευθείαν σύνδεση με μέλη της μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6944-594.869 (Νίκος Γιαννόπουλος) και στο 6944-277.516 (Κώστας Αργαλιώτης).

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: