Εναλλακτική πολιτιστική πρόταση το Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ, Αυγή, 28/09/2005

27 12 2008

Θέλοντας να εκφράσει ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής από το σημερινό αγοραίο μοντέλο ψυχαγωγίας, διασκέδασης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως.

Χθες το μεσημέρι ο Τάσος Κορωνάκης και ο Γιάννης Μπουρνούς παρουσίασαν το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ. Όπως είπαν, κάθε μέρα οι χώροι του Φεστιβάλ θα γίνονται χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και αναζητήσεων μέσω των μικρών και μεγάλων συζητήσεων, αλλά και των θεματικών αφιερωμάτων που διοργανώνονται, ενώ, στο πλάι όλων αυτών, οι αγώνες σκακιού και οι χορευτικές επιδείξεις θα δένουν αρμονικά με τις κουζίνες και τα περίπτερα των μεταναστευτικών κοινοτήτων και το πλούσιο υλικό των δεκάδων ΜΚΟ και κοινωνικών οργανώσεων.

Το πολιτικό σκέλος του Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής, με τις παρεμβάσεις του γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού Τάσου Κορωνάκη και του προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου. Οι πόρτες του Φεστιβάλ θα ανοίγουν κάθε μέρα στις 6.30 μ.μ., με τις συναυλίες να ξεκινούν καθημερινά στις 9.30 μ.μ., ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ, καθώς όπως σημείωσε ο Γ. Μπουρνούς «μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση δεν μπορεί παρά να είναι εναλλακτική και στο κόστος, σε αντίθεση με τα υπέρογκα ποσά που πρέπει κάποιος/α να διαθέσει για να ‘χωρέσει’ σε κάποιο από τα πολυδιαφημισμένα εμπορικά μουσικά φεστιβάλ».

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή

Συζητήσεις:

– Στις 8 μ.μ., με θέμα: «Απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ελεύθερο ωράριο… Δουλεύουμε ή μας δουλεύουν;»

\Παρεμβαίνουν:\ Αλέκος Καλύβης (αντιπρόεδρος ΓΣΕΕ), Κώστας Ήσυχος – Σωκράτης Ματζουράνης (συνδικαλιστές ΟΣΠΑ-ΟΑ), Γιώργος Κότσιαρης (πρόεδρος Σωματείου Hays Logistics). Συντονίζει ο Γιώργος Ιωαννίδης (μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού).

– Στις 8 μ.μ. (Χώρος Αυτόνομης Παρέμβασης) με θέμα: «Ενιαία 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση: Από τη Θεωρία στην πράξη». Συζήτηση με ειδικευμένους επιστήμονες εκπαιδευτικούς.

– Στις 8 μ.μ.(Χώρος Κοινωνικών Οργανώσεων). Παρουσίαση από εκπρόσωπο του «Συνηγόρου του Πολίτη» της Έκθεσης για την έξαρση της αστυνομικής βίας.

– Στις 9 μ.μ., η ομάδα χορού «Λάθος Κίνηση» παρουσιάζει την παράσταση «Terminator 7», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μίχου.

Σκηνή Α: Γιάννης Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης, Mogwai

Σκηνή Β: Χειμερινοί Κολυμβητές, Ρεμπέτικη κομπανία ?Απόντες?

Σάββατο

– Στις 7.30 μ.μ., συζήτηση περί πολιτισμού, αγοράς, αριστεράς και άλλων δαιμονίων…

\Παρεμβαίνουν:\ Βίκτωρας Αρδίτης (σκηνοθέτης), Κώστας Βούλγαρης (συγγραφέας), Σπύρος Βραχωρίτης (σκηνοθέτης), Σταύρος Ζουμπουλάκης (εκδότης Περιοδικού «Νέα Εστία»), Μιχαήλ Μαρμαρινός (σκηνοθέτης), Κωνσταντίνος Μίχος (χορογράφος), Σταύρος Πετσόπουλος (εκδόσεις «Άγρα»), Μάνος Στεφανίδης (καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας), Νατάσα Χασιώτη (θεωρητικός και κριτικός χορού).

Τη συζήτηση συντονίζει η Έλενα Πατρικίου (ιστορικός).

– Στις 8 μ.μ., συζήτηση με θέμα: «Γαλλικό ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα, Γερμανικό ΟΧΙ στον δικομματισμό… ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Αριστερά!».

\Παρεμβαίνουν:\ Χέλμουτ Σολτς (υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Αριστερού Κόμματος Γερμανίας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), Ζιλ Γκαρνιέ (μέλος της Εθνικής Διεύθυνσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας), Νίκος Κωνσταντόπουλος (πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ). Συντονίζει ο Γιάννης Μπουρνούς (μέλος της Γραμματείας του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού).

– Στις 8 μ.μ. (Χώρος Αυτόνομης Παρέμβασης): «Βήμα Ανέργων Γυναικών»: Μια συζήτηση του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ. \Παρεμβαίνουν\: Φρόσω Σκλαβάκη (πρόεδρος των Αδιορίστων Επιτυχόντων στο Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998), Λία Φράγκου (μέλος της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας). Συντονίζει η Λίτσα Δουδούμη (υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ).

– Στις 8 μ.μ. (Χώρος Κοινωνικών Οργανώσεων). Συζήτηση από τον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης.

– Στις 8 μ.μ., επίδειξη σιμουλτανέ με τον πολυπρωταθλητή Ελλάδας, Grand Master, Βασίλη Κοτρωνιά.

\Σκηνή Α:\ Ρόδες, Chumbawamba, Los de Abajo

\Σκηνή Β:\ Λένα Αλκαίου ? Γ. Τσίρου, Σωτηρία Λεονάρδου, Βαγγέλης Κορακάκης

Κυριακή

– 8 μ.μ.: Ομιλία του γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας Συνασπισμού Τάσου Κορωνάκη

– 8.15 μ.μ.: Ομιλία του προέδρου ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου

***

\Σκηνή Α:\ Ιστορίες για Κρουστά με το Βασίλη Βασιλάτο και την Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ, Mode Plagal, Natacha Atlas

\Σκηνή Β:\ Η κομπανία από το «Ρεμπέτικο» του Φέρρη

Και τις τρεις ημέρες στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργούν:

– Θεματικοί χώροι-αφιερώματα (Κοινωνικά Κινήματα: Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, Η «άλλη» Αμερική, Οικολογία, Καταστολή, Εκπαίδευση – Super Market, Αφιέρωμα στον Μανόλη Αναγνωστάκη, Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς).

– Τουρνουά σκάκι

– Κουζίνες και περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων

– Έκθεση σκίτσου σε συνεργασία με το περιοδικό «Γαλέρα»

– Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα εργασιακά

– Επίδειξη Video Art από τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου

– Βιβλιοπωλείο

– Περίπτερα αριστερών και εναλλακτικών εντύπων

– Περίπτερα ΜΚΟ, οικολογικών και κοινωνικών οργανώσεων.
Συντάκτης : Παπαδόπουλος Α.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: