Κορυφαίο εγχείρημα για τον ΣΥΝ η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, Αυγή, 19/03/2006

27 12 2008

Ως το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα εγχείρημα, στο οποίο καλείται να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ο ΣΥΝ, παρουσίασαν τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην εισήγησή τους προς τα μέλη της ΚΠΕ η \Νατάσα Θεοδωρακοπούλου\ και ο \Τάσος Κορωνάκης\, δεδομένου ότι αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 7.000 ξένοι επισκέπτες.

Όπως επεσήμαναν, «η μεγάλη συνάντηση των ευρωπαϊκών Κινημάτων με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, τη διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων αλλά και τον συντονισμό τους για τη διοργάνωση πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο σε ό,τι αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ε.Ε. αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Τα δυο στελέχη του ΣΥΝ υπογράμμισαν τη σημασία που έχει το γεγονός ότι το ΕΚΦ διοργανώνεται στην Αθήνα υποστηρίζοντας ότι είναι ευκαιρία να συνδεθούν οι αγώνες του ελληνικού κινήματος ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης με τους αντίστοιχους των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Τα μηνύματα της Αθήνας

Εξηγώντας την απόφαση να διοργανωθεί το ΕΚΦ στην Αθήνα, διευκρίνισαν ότι το ευρωπαϊκό κίνημα, με την απόφασή του να διοργανωθεί το 4ο Φόρουμ στην Αθήνα, θέλησε να δώσει και κάποια μηνύματα – κατευθύνσεις: Θέλησε να δηλώσει την πρόθεσή του να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλει όλα τα τελευταία χρόνια για τη διεύρυνσή του προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και να εντάξει στους προβληματισμούς του και οπτικές και προσεγγίσεις από τα κινήματα των χωρών αυτών, που πολλές φορές έχουν διαφορετικές προτεραιότητες και προσεγγίσεις.

Επιπλέον ο Τ. Κορωνάκης και η Ν. Θεοδωρακοπούλου τόνισαν ότι στην Αθήνα θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά ένα καινούργιο μοντέλο διοργάνωσης σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η συμβολή από τα κάτω, καθώς για πρώτη φορά μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος των συζητήσεων παίζουν τα ευρωπαϊκά δίκτυα που έχουν αρχίσει να συγκροτούνται όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το πρόγραμμα του Φόρουμ

Τα δυο στελέχη του ΣΥΝ στην εισήγησή τους υπογράμμισαν ότι στο τελικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται περισσότερα από 200 σεμινάρια σε πέντε γλώσσες και πολλές δεκάδες εργαστήρια, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν και να αντιπαρατεθούν όλες οι απόψεις, να διαμορφωθούν εναλλακτικές προτάσεις και να σχεδιαστούν κοινοί αγώνες για :

-Το Μέλλον της Ευρώπης.

-Τις επιπτώσεις του πολέμου.

-Τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.

-Τα δικαιώματα.

-Το περιβάλλον.

-Τους μετανάστες.

-Τα ζητήματα του ρατσισμού.

-Τον απολογισμό του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την προοπτική του.
Συντάκτης : Παπαδόπουλος Α.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: