Περιορισμένη η ανανέωση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, Αυγή, 26/02/2008

27 12 2008

Στη νέα περίοδο πέρασε από το Σάββατο ο ΣΥΝ, με την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία μετέχουν ex officio ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΚΠΕ. Kατά την πρώτη συνεδρίαση της ΚΠΕ διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις για τον αριθμό των μελών του Οργάνου. Τελικώς συμφωνήθηκε ο αριθμός να μειωθεί από 21 σε 17. Γραμματέας της ΚΠΕ επανεκλέχτηκε-τον πρότεινε και ο Αλ. Τσίπρας- ο Νίκος Χουντής, συγκεντρώνοντας 88 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 37 λευκά. Παρά τις προσπάθειας που έγιναν, στη σύνθεση του νέου Οργάνου δεν αποτυπώθηκε η ανανέωση που υπήρξε στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Στην Π.Γ. εκλέχτηκαν τρία νέα μέλη, όταν η ανανέωση στην σύνθεση της ΚΠΕ έφτασε το 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ στο συνέδριο το Αριστερό Ρεύμα και το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο είχαν κατεβάσει κοινή λίστα υπό τον τίτλο «Αριστερή Ενότητα», στην ψηφοφορία για την εκλογή Πολιτικής Γραμματείας κατέβηκαν με ξεχωριστές λίστες.

Στη σύνθεση της Π.Γ. εκλέχτηκαν 8 μέλη του Αριστερού Ρεύματος, 5 της Ανανεωτικής Πτέρυγας, και 1 από το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο και η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Πλειοψηφία. Από το Αριστερό Ρεύμα εκλέχτηκαν οι: Π. Λαφαζάνης (62 ψήφοι), Ανδρέας Καρίτζης (60), Τάσος Κορωνάκης (55), Στάθης Λεουτσάκος (53), Δημήτρης Στρατούλης (53), Σόφη Παπαδόγιαννη (52), Βαγγέλης Αποστόλου (51) και Αλέκος Φλαμπουράρης (47). Από την Ανανεωτική Πτέρυγα εκλέχτηκαν οι: Σπύρος Λυκούδης (30 ψήφοι), Στέφανος Μπαγεώργος (24), Γιάννης Μπαλάφας(24), Θόδωρος Μαργαρίτης (24) και Μιχάλης Σαμπατακάκης (21). Από το Κοκκινοπράσινο εκλέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (8 ψήφοι) και από την Πρωτοβουλία ο Κώστας Μαρματάκης(4 ψήφοι).

Σε σχέση με την προηγούμενη γραμματεία δεν έθεσαν υποψηφιότητα ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Τριγάζης και ο Γιάννης Τόλιος, ενώ δεν επανεκλέχτηκαν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, η Αυγή Θεοδόση και η Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Π.Γ. με τη νέα της σύνθεση. Οι χρεώσεις στα μέλη της Π.Γ. και η σύνθεση των τμημάτων και του οργανωτικού γραφείου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα μετά από συναντήσεις και συζητήσεις.

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμιση της ΚΠΕ

Στην πρώτη του ομιλία με την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αναβάθμισης της λειτουργίας της ΚΠΕ, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά θα πρέπει να συνεδριάζει με συγκεκριμένη ατζέντα.

Πρότεινε τη σύσταση εκτελεστικής γραμματείας, η οποία θα εποπτεύει την υλοποίηση των αποφάσεων της ΚΠΕ. Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν ένας υπεύθυνος για κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ επικεφαλής θα είναι ο γραμματέας του ΣΥΝ. Όπως είπε, από την Εκτελεστική Γραμματεία θα περάσει η μεγάλη ευθύνη της κομματικής, της οργανωτικής ανασυγκρότησης, αλλά και της εποπτείας, του ελέγχου των αποφάσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρότεινε στο μέσο της θητείας της ΚΠΕ να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση απολογισμού της δουλειάς της ΚΠΕ, απολογισμού των χρεώσεων των τμημάτων και των τομέων ευθύνης αλλά και απολογισμού της δουλειάς της Πολιτικής Γραμματείας. Ταυτοχρόνως να ξανατεθεί στο μέσο της θητείας σε κρίση η αποτελεσματικότητα, η λειτουργικότητα αλλά και η σύνθεση της Π.Γ.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Π.Γ. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να παρακολουθούν τακτικά τις συνεδριάσεις της Π.Γ. οι δυο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο Φ. Κουβέλης και ο Γ. Δραγασάκης.

Α.Π.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: