1-3/10/2004, Ένα αξέχαστο φεστιβάλ, το πρόγραμμα από την «ΑΥΓΗ»

27 12 2008
Τραγουδάμε για όσους δεν έχουν φωνή, Αγωνιζόμαστε με όσους δεν έχουν δύναμη 26/09/2004

Το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο (1 έως 3 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί το κεντρικό φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς, στο Πεδίον του Άρεως. Όπως σημείωσε στην «Κ.Α.» ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ \Τάσος Κορωνάκης\ «Βασική αιχμή μας είναι η αντίθεση στο νεοφιλελευθερισμό. Για άλλη μια φορά η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να δείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, μέσα από ένα σύγχρονο πλαίσιο διεκδικήσεων για τους νέους». Ο Τάσος Κορωνάκης μέσω της «Κ.Α.» απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους νέους να επισκεφτούν το φεστιβάλ και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους όπως είναι η δωρεάν παιδεία και το δικαίωμα στην εργασία. Ο γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού εκφράζει την αντίθεση του στην πραγματικότητα που διαμορφώνουν τα ΜΜΕ, αλλά και στις πλασματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι στο φεστιβάλ της Νεολαίας θα γίνει προσπάθεια να αναδειχτούν όλα όσα προανέφερε.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολιτικές συζητήσεις, εκθέσεις σκίτσου, διαγωνισμό φωτογραφίας, συναυλίες με νεανικά σχήματα, ρεμπέτικο τραγούδι. Στο φιλόξενο χώρο της Πλατείας Πρωτομαγιάς, θα υπάρξουν και περίπτερα οργανώσεων, ομάδων και άλλων φορέων.

Εκδηλώσεις

\Την Παρασκευή\, πρώτη μέρα του φεστιβάλ, έχουν προγραμματιστεί δυο συζητήσεις. Και οι δυο θα ξεκινήσουν στις 8.30 μ.μ. Στον χώρο 1, θα γίνει η συζήτηση με θέμα \»O πολιτισμός σήμερα: όταν η Καλομοίρα πήγε στα γενέθλια του Νιόνιου»\. Με ομιλητές τον Άγγελο Ελεφάντη, εκδότη του περιοδικού «Ο Πολίτης», τη Σίσσυ Βελισσαρίου πανεπιστημιακό και τον Κυριάκο Κατζουράκη ζωγράφο. Στο χώρο συζητήσεων 2, θα γίνει ομιλία με αντικείμενο \»Καιρός να συζητήσουμε για τον αθλητισμό:\ από τους πανηγυρισμούς του Εuro στο πογκρόμ Αλβανών». Με ομιλητές τον Αριστείδη Καμάρα, δικηγόρο-παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, τον Γιώργο Χελάκη, αθλητικογράφο και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει στη σκηνή 1 συναυλία με τους \Βασίλη Παπακωνσταντίνου\ και τους \Magic de Spell\, αλλά και τη Ρεμπέτικη Κομπανία \»Απόντες»\. Στη σκηνή 2 θα παίξουν οι \Μotivo 4, Micro, Raining Pleasure\.

Επίσης την Παρασκευή θα γίνει \επίδειξη αγώνα σκάκι\ «σιμουλτανέ» της Dernba Yelena (Woman Grand Master, μέλος της εθνικής Ελλάδος).

\Για το Σάββατο\ έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις που σχετίζονται με την αριστερά. Στο χώρο συζητήσεων 1, στις 8.30 μ.μ., θα ξεκινήσει συζήτηση με θέμα \»Το περιεχόμενο της αριστερής αντιπρότασης και η σχέση μας με την εξουσία»\. Ομιλητές είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, πρώην ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Μηλιός, πανεπιστημιακός. Στο χώρο συζητήσεων 2, στις 8.30 θα γίνει συζήτηση με αντικείμενο \»Χώρος και πολιτική: η παρέμβαση της αριστεράς στην πόλη»\. Ομιλητές είναι ο Βασίλης Αράπογλου, κοινωνιολόγος, μέλος της Αρσις, ο Θοδωρής Δρίτσας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, η Ελένη Πορτάλιου, πανεπιστημιακός και ο Σταύρος Σταυρίδης, πανεπιστημιακός.

Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει στη σκηνή 1, συναυλία με τους \Puressence\, και αργά το βράδυ ρεμπέτικο γλέντι με τον \Μπάμπη Τσέρτο\. Στη σκηνή 2, συναυλία με την \Ανοιχτή Θάλασσα\, τον \Μανώλη Φάμελο\, τον \Παύλο Παυλίδη\ και τους \funkollectiv\.

Και το Σαββάτο θα γίνει μίνι πρωτάθλημα γρήγορου σκακιού.

\Για την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή\, έχουν οριστεί οι κεντρικές πολιτικές ομιλίες του γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΝ Τάσου Κορωνάκη και του προέδρου του ΣΥΝ \Νίκου Κωνσταντόπουλου\.

Το καλλιτεχνικό σκέλος της ημέρας περιλαμβάνει συναυλία της \Γλυκερίας\ και τα \Μακρινά Ξαδέρφια\, στη σκηνή 1. Αργά το βράδυ ρεμπέτικο γλέντι με τους \Άπορους Αρχοντες\. Για τη σκηνή 2, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες με τους \Τake the money and run, mode plagal, Δημήτρη Πουλικάκο και Κρίστι Στασινοπούλου\.

Η ομάδα σκακιού της πανελλήνιας ένωσης τυφλών αθλητών (Π.Ε.Τ.Α.) θα αντιμετωπίσει τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Εκθέσεις – αφιερώματα – περίπτερα

Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα γίνουν \εκθέσεις\ με θέμα:

– «Η πίσω αυλή της Αθήνας» (Trafficking, Άστεγοι, Τοξικομανείς)

– Οικολογία (Μεταλλαγμένα, Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας, Νερό)

– Πολιτισμός (Λογοκρισία, Πολιτισμός Κονσέρβα, Νέοι Καλλιτέχνες)

– «Η γενιά της Αντίστασης και του Εμφυλίου»

– «Όψεις της πόλης» (Η άλλη Αθήνα)

– «Αθήνα 2004 …και λίγα λέγαμε»

– Εναλλακτικά ΜΜΕ

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ειδικά \αφιερώματα\ για μια σειρά θεμάτων. Αυτά είναι:

– «10 χρόνια Νεολαία Συνασπισμού»

– Δικαιώματα και διεκδικήσεις των νέων

– Εργασία

– Εκπαίδευση

– Το κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση πριν το ραντεβού του Λονδίνου.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρξουν και αρκετά \περίπτερα\, ενώ και η ΑΥΓΗ θα έχει το δικό της ξεχωριστό περίπτερο.

– Έντυπα-εναλλακτική Πληροφόρηση, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Κοινωνικές-Περιβαλλοντικές και Οικολογικές- Φεμινιστικές Οργανώσεις,

– Μεταναστευτικές Κοινότητες

– Χώρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (συζητήσεις για το Ευρωσύνταγμα και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη)

Και το χιούμορ θα έχει την τιμητική του με τους «δικούς μας» \Βαγγέλη Χερουβείμ\ και \Τάσο Αναστασίου\, αλλά και τον \Στάθη\ της Ελευθεροτυπίας, να παρουσιάζουν στους επισκέπτες τα μοναδικά τους σκίτσα. Επίσης θα υπάρξουν εκθέσεις ερασιτεχνικής φωτογραφίας σε συνεργασία με την ομάδα dpgr. Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο όπου μάλιστα θα γίνει αφιέρωμα στην ερωτική λογοτεχνία.

Οι γονείς με μικρά παιδιά, δεν χρειάζεται να τα αφήσουν στο σπίτι, καθώς θα υπάρχει παιδότοπος (εργαστήρια ζωγραφικής, κηπουρικής, μαγειρικής, καραγκιόζης, εκθέσεις).

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: