Πως να μιλήσεις για όλα αυτά…

29 12 2008

Ξεκίνησα να γράψω ένα σχόλιο για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Κοιτούσα την τηλεόραση και κανείς δεν μιλούσε για τον Αλέξανδρο. Κανείς δεν μιλούσε για τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και τόσους άλλους. Κανείς δεν μιλούσε για τους χιλιάδες εμάς. Ή μάλλον όχι. Μιλούσαν και για μας. Έλεγαν πως κόψαμε τις δουλειές των μαγαζιών, όπως του Mall στο Μαρούσι. Η κρίση δεν υπήρχε πια, ούτε οι υπεύθυνοι για αυτήν και φυσικά δεν υπήρχε ούτε η εξέγερση. Αυτές τις μέρες υπάρχουν μόνο χιλιάδες λόγοι οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Hondos, του Attica και του Fokas  να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και να δουλέψουν και αυτήν την Κυριακή. Οι συνδικαλιστές ήταν παραφωνία λέει, σε αυτή την τόσο όμορφη εορταστική Αθήνα, που χιλιάδες εργαζόμενοι ξεροστάλιαζαν στα πόστα τους.

Παράλληλα κανείς δεν μίλαγε για την Κωνσταντίνα. Κανείς δεν έλεγε πως και εδώ θα φανεί η αλληλεγγύη αυτής της κοινωνίας. Κανείς δεν νοιάζεται να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Κανείς δεν νοιάζεται και για το παιδί της Κωνσταντίνας.

Όπως δεν νοιάζονται και για τα παιδιά της Παλαιστίνης. Κάτι ηγέτες τύπου Σαρκό, καλούν έμαθα τους Παλαιστινίους να σταματήσουν τις προκλήσεις. Καλούν επίσης και τις δύο πλευρές να σταματήσουν να μαλώνουν και εύχονται ειρήνη και ευημερία στον πλανήτη.

Φτάνει πια!

Δεν θα πω τίποτα άλλο. Προσπάθησα απλά να τα μαζέψω όλα αυτά σε ένα κολάζ έτσι για να μην ξεχνιόμαστε κι έβαλα και δυο πινελιές ελπίδας.

πως να μιλήσεις για όλα αυτά

πως να μιλήσεις για όλα αυτά...

Θα τα πόύμε το απόγευμα στις 6μμ έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

4 01 2009

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: