Περί του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ που άδειασε Κακλαμάνη, ΠΑΕ ΠΑΟ και ΜΜΕ και άλλων δαιμονίων…

20 01 2009
  • Αναδημοσιεύω από το indy.gr

Ήρθε το Βατερλό για όσους συκοφάντησαν την επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα

masterofpuppets

Από Σαλάτα Εποχής

Στον σημερινό τύπο υπάρχουν εκτεταμένα δημοσιεύματα με τμήματα του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ για την αναστολή εργασιών του Βωβού στο Βοτανικό.

Αυτά τα αποσπάσματα του σκεπτικού της απόφασης αποτελούν το μεγάλο ΒΑΤΕΡΛΟ των ψεμάτων και της συκοφαντίας που εκτόξευε τόσο καιρό, ο κ. Κακλαμάνης, τα ΜΜΕ αλλά και η ΠΑΕ ΠΑΟ στην προσπάθεια του να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μαγαλοεργολάβου για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά μόνο να υποθέτουμε.

Με αυτά τα ψέματα προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες της Αθήνας αλλά και να χειραγωγήσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟ στη χτεσινή της ανακοίνωση λέει μεταξύ άλλων «Δηλώνουμε απερίφραστα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κάθε προσπάθεια σφετερισμού του οράματος των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο και εκμετάλλευσής τους για πολιτικούς ή άλλους σκοπούς θα μας βρει αντιμέτωπους».

Η επιτροπή πολιτών του Ελαιώνα στη δικιά της ανακοίνωση όμως λέει μεταξύ άλλων «Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γήπεδο θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί το συνέδεσαν με τα επιχειρηματικά σχέδια του κυρίου Βωβού. Αν αυτό δεν είναι ομηρία του γηπέδου, τότε τι είναι; Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο. Το ξέρουν καλά ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά το κρύβουν για ευνόητους λόγους.»

Διαβάζοντας τα αποσπάσματα του σκεπτικού της απόφασης παρακάτω θα διαπιστώσει και ο πλέον κακοπροαίρετος αναγνώστης ότι όσα έλεγε η επιτροπή πολιτών ισχύουν στο ακέραιο, και ότι αυτοί που προσπάθησαν να σφετεριστούν το όραμα των εκατομμυρίων φιλάθλων της ομάδας να αποκτήσουν το δικό τους γήπεδο, είναι όσοι μας φλόμωσαν στο ψέμα τόσο καιρό ότι χωρίς εμπορικό Βωβού δεν υπάρχει γήπεδο.

Διαβάστε από την εφημερίδα Καθημερινή

Διέξοδο χωρίς Βωβό δίνει το ΣτΕ στον ΠAO

Tου Γιωργου Λιαλιου

Η κατασκευή του γηπέδου και τα σχέδια της διπλής ανάπλασης δεν παρεμποδίζονται από την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο εμπορικό κέντρο της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» στον Βοτανικό. Αυτό τονίζει στο σκεπτικό της απόφασής του το Tμήμα Aναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκτιμώντας ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη -ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Δήμος Αθηναίων- μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών. Το ΣτΕ αποφεύγει να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τη διπλή ανάπλαση, άρα και το μέλλον του γηπέδου, θέμα που θα κριθεί τον Μάρτιο. Τα επιχειρήματα της απόφασης είναι τα εξής:

1. Απορρίπτει το επιχείρημα της ΠΑΕ ότι η αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο ΟΤ 45 (για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου της «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.») θα έχει ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της μετεγκατάστασης του Παναθηναϊκού. «Αντιθέτως, η αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλομένων πράξεων ουδόλως εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας για την έκδοση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων που ο νόμος προβλέπει για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου».

Με το επιχείρημα αυτό το ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι ο δρόμος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τον Δήμο Αθηναίων είναι ανοιχτός, προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έχει επανειλημμένως επιπλήξει την ΠΑΕ ότι δεν έχει προχωρήσει στην κατάθεση του σχετικού φακέλου στο υπουργείο, παρά την ετοιμότητα την οποία δημοσίως δηλώνει.

2. Απορρίπτει τον ισχυρισμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι η αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο Βωβού συνεπάγεται την αναστολή εκτέλεσης του νόμου για τη διπλή ανάπλαση. Oπως αναφέρει, ο νόμος 3481/06 «επιτρέπει, αλλά δεν επιβάλλει την οικοδόμηση του ΟΤ 45».

3. Εκτιμά ότι αν επιτραπεί η ανέγερση κτιρίου 69.100 τ. μ. της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» θα δημιουργηθούν τετελεσμένα.

4. Απορρίπτει το επιχείρημα του Δήμου Αθηναίων ότι η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Α. Ε.» θα ανακαλέσει την παραχώρηση της γης για τη δημιουργία του γηπέδου. Oπως σημειώνει, η εταιρεία δεν έχει τέτοιο δικαίωμα πριν κριθεί η κύρια προσφυγή (δικάσιμος έχει οριστεί στις αρχές Μαρτίου) και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι παράνομη!

5. Καταλήγει ότι «δεν προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που να υπαγορεύουν την επείγουσα εφαρμογή των οριζομένων στον ν. 3481/2006».

Οι πρώτες αντιδράσεις από την απόφαση ήταν αρκετά διφορούμενες. «Το ΣτΕ δεν παίρνει ακόμη θέση για τη συνταγματικότητα του νόμου για τη διπλή ανάπλαση, θέμα που θα κρίνει την τύχη του γηπέδου», εκτιμούν έμπειροι νομικοί. «Η απόφαση δεν μας δίνει πειστικά επιχειρήματα γιατί η διπλή ανάπλαση και η κατασκευή του εμπορικού κέντρου δεν είναι αλληλένδετα», δηλώνει στην «Κ» ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Σταύρος Καραγεωργίου. «Oλες οι αναγκαίες πράξεις (σ. σ. για την έκδοση οικοδομικής άδειας) βασίζονται σε ένα master plan, που με τη σειρά του βασίζεται στο σύνολο του νόμου. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να εφαρμόσει το νόμο κατά το ήμισυ. Ωστόσο, το ΣτΕ μας υποδεικνύει μια πιθανή διέξοδο: λέει ότι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δεν αποδεικνύονται επαρκώς. Επομένως, αν αιτιολογηθούν καλύτερα, θα αλλάξει και η στάση του δικαστηρίου». Υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ, πάντως, σχολίαζαν χθες στην «Κ» ότι πλέον δεν απαιτείται άλλη κρατική παρέμβαση. «Είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη αν τώρα δεν υποβάλουν φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας», ανέφεραν.

Διαβάστε σχετικά και

ΕλευθεροτυπίαΈθνος

  • Παπαδάκης: «Άλλο το γήπεδο, άλλο το εμπορικό»

Ο δικηγόρος της «Επιτροπής πολιτών για την διάσωση του Ελαιώνα», Κώστας Παπαδάκης, μίλησε «Sentra Fm 103,3» για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την απόφαση αναστολής των έργων στο Βοτανικό, τονίζοντας πως το γήπεδο δεν είναι αλληλένδετο με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου.

Για την απόφαση του ΣτΕ

Δεν πρόκειται για προσωπική αντεκδίκηση κανενός προς και κανέναν και άρα η απόφαση δεν προσλαμβάνει την μορφή κάποιας προσωπικής δικαίωσης των 130. Εκείνο το οποίο ευχόμαστε όλοι είναι για το περιβάλλον του Βοτανικού που κρίναμε εμείς αλλά και το ΣτΕ οτι απειλείται απο την κατασκευή του εμπορικού κέντρου.

Όσον αφορά το γήπεδο, η απόφαση ταυτίζεται με τις νομικές θέσεις που είχαμε υποστηρίξει οτι η κατασκευή και η λειτουργία του δεν είναι αλληλένδετη με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου. Η απόφαση του ΣτΕ αποσυνδέει την δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού απο το εμπορικό κέντρο και αφήνει διάχυτα ερωτηματικά για ποιο λόγο τα συμφέροντα τα οποία, νομικά τουλάχιστον, δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους επιδιώκουν την σύνδεση τους το ένα με το άλλο, με αποτέλεσμα να εξοργίζονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω το δικαίωμα κανενός να προσφύγει κατά της άδειας που θα εκδοθεί. Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον στην διαδικασία έκδοση της άδειας θα έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εκδοθεί άδεια, αλλά δεν έχουν γίνει ούτε οι προπαρασκευαστικές διοικητικές πράξεις που απαιτούνται για την άδεια και βεβαίως δεν τίθεται θέμα προσβολής της.

Να πω όμως και το άλλο, επειδή έχει λεχθεί από την πλευρά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και δεν θυμάμαι απο που άλλου οτι οι ίδιοι 130 είναι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και προσβάλλουν την σύμβαση της ΠΑΕ με τον Δήμο, να πω οτι η συναίνεση του οποιουδήποτε στην ανάγκη του να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει ένα γήπεδο δεν σημαίνει συναίνεση σε μια οποιαδήποτε σύμβαση που δημιουργεί επαχθείς όρους για το Δημόσιο.

Όταν μιλάμε για μια σύμβαση λειτουργίας γηπέδου με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα 50.000 ευρώ τον χρόνο, λιγότερα απο όσα δίνει ένα περίπτερο σε μια γειτονιά της Αθήνας καταλαβαίνετε οτι αυτό δεν μπορεί να τύχει συναίνεσης στο όνομα της ανάγκης να κατασκευαστεί το γήπεδο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σημεία προσβολής διοικητικών πράξεων για την ανέγερση και λειτουργία του γηπέδου. Άλλο με ποιους όρους θα λειτουργήσει, απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω για το μέλλον.

Όταν υπάρχει μια τεκμηριωμένη απόφαση του ΣτΕ που αποσυνδέει τις δυο υποθέσεις, όταν όλη η διαφορά είναι ένας αριθμός στρεμμάτων που στην χειρότερη περίπτωση είναι 14 και πρέπει να αγοραστούν ή να απαλλοτριωθούν και ο Παναθηναϊκός υπεραμύνεται των συμφερόντων του κ. Βωβού, αυτό είναι ανήκουστο και η ΠΑΕ οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στον κόσμο της και γενικότερα στον ελληνικό λαό.

Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε απο την αρχή ο Παναθηναϊκός να αγοράσει την έκταση γιατί και ο νόμος του έδινε αυτή την δυνατότητα απο την στιγμή που δημιουργεί δυο διαφορετικά οικοδομικά τετράγωνα. Αυτή την στιγμή οι εργασίες που έχουν διακοπεί αφορούν το έργο του εμπορικού κέντρου, στο δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο που αφορά το γήπεδο δεν υπάρχει καμία διοικητική πράξη που να είναι σε ισχύ για την ανέγερση του γηπέδου και κατ’ επέκταση δεν μπορεί αν είναι σε αναστολή οποιαδήποτε πράξη, εκεί επειδή το οικοδομικό τετράγωνο έχει σχηματιστεί εν μερει απο παραχώρηση έκτασης της εταιρείας του κ. Βωβού και είναι εκείνο το οποίο λέει η εταιρεία του κ. Βωβού οτι θέλει να το πάρει πίσω, αυτή την έκταση μπορεί να την αγοράσει ο Δήμος ή η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκειμένου να δημιουργηθεί το γήπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν αναφέρεται πρώτη φορά για επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απο τις κινητοποιήσεις. Τον χορό τον έχει ανοίξει ο κύριος Κακλαμάνης, ο οποίος τουλάχιστον σε μια συκοφαντική αναφορά του για τον κύριο Καραμάνο, τον χαρακτήρισε κατασκευαστή, έναν άνθρωπο που είναι μισθωτός πολιτικός μηχανικός.

Αυτά τα πράγματα είναι συκοφαντικά και εκεί που υπάρχουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι στην πλευρά του μεγάλου κεφαλαίου και των εργολάβων, είναι αστείο να μιλάνε τώρα μια κορυφαία ΠΑΕ και ένας κορυφαίος μεγαλοκατασκευαστής για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μια διοικητική πράξη που συνδέεται με την κατασκευή ενός γηπέδου δεν σημαίνει οτι απολαμβάνει νομικής ασυλίας. Η κατασκευή του γηπέδου μπορεί να γίνει χωρίς το εμπορικό κέντρο και ας αναρωτηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αν το όραμα του είναι η εικόνα γύρω απο το γήπεδο να είναι παρόμοια με αυτή στο ΟΑΚΑ. Αν αυτό θεωρείται αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με συγχωρείτε έχουμε διαφορετική άποψη. Ο Παναθηναϊκός το απλούστερο που έχει να κάνει είναι να αποσυνδεθεί απο τα συμφέροντα του κ. Βωβού αντί να κατηγορεί τους 130.

Οι 130 δεν γνώριζαν την απόφαση νωρίτερα , το γραφείο μου κατακλυζόταν καθημερινά απο τηλεφωνήματα δημοσιογράφων στους οποίους και απαντούσα οτι δεν έχω καμία ενημέρωση διότι η μοναδική πηγή πληροφόρησης που έχω είναι η γραμματεία του ΣτΕ. Η διαρροή των δημοσιευμάτων πιστεύω οτι έχει προκληθεί απο την απέναντι πλευρά για ν δημιουργήσει συσπείρωση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις στο ΣτΕ για να εκδώσει απορριπτική απόφαση της αναστολής, διότι επί ένα μήνα αφότου έγινε η συζήτηση στην επιτροπή αναστολών βρισκόμαστε σε μια συνεχή και απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στο ΣτΕ, τρομερή άσκηση πιέσεων απο κινητοποιήσεις εργατών υποκινούμενων απο την εταιρεία του κ. Βωβού, μέχρι έναν βομβαρδισμό υπομνημάτων με τα οποία προσπαθούσαν να πιέσουν το ΣτΕ. Εμείς δεν είχαμε καμία πληροφόρηση και δεν έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε τον αθλητικό Τύπο και να διαρρέουμε δημοσιεύματα.

Έχουμε μια προσωρινή ρύθμιση που λέει σταματάει τα έργα μέχρι τις 6 Μαρτίου. Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται εναντίον της άδειας κατασκευής εμπορικού κέντρου και της υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι όροι για την έκδοση της συγκεκριμένης άδειας. Σε πρόσωπα, στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και του Δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση δεν αποτελεί πρόκριμα. Το πεδίο κρίσης είναι περιορισμένο και προσανατολίζεται στην βλάβη που θα υπάρξει αν κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο και μετά θα πρέπει να γκρεμιστεί. Καταλαβαίνετε οτι θα είναι αδύνατο να γίνει αυτό, γιατί θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίες και χρήματα ανθρώπων που θα έχουν νοικιάσει καταστήματα. Όταν θα εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης δεν θα έχει να εκτιμήσει την αίτηση προσωρινής βλάβης αλλά την συνταγματικότητα των ρυθμίσεων.

Η Πολιτεία είχε προβλέψει απο το 1995 ο Βοτανικός να γίνει χώρος πρασίνου, οφείλει να το επιδιώξει και να το κάνει. Να μην γίνει ούτε σκουπιδότοπος, ούτε τσιμέντο, να γίνει πράσινο. Είναι ο μόνος χώρος στην Αθήνα που μπορεί να γίνει πράσινος».

  • ΔΗΛΩΣΗ Α. ΚΑΡΙΤΖΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η απόφαση του ΣτΕ, και ιδιαίτερα το αιτιολογικό της, δικαίωσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το γήπεδο του ΠΑΟ μπορεί να προχωρήσει στον Ελαιώνα σε αντίθεση με το εμπορικό κέντρο του κου Βωβού.

Από τις ύβρεις και τις απειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδεικνύεται ότι τελικά αλληλένδετο δεν είναι το γήπεδο του ΠΑΟ με το εμπορικό κέντρο, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Βωβού με αυτά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

20/1/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/01/2009

Προτεραιότητα είναι το περιβάλλον

Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή των εργασιών στο υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο τής «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», στον Βοτανικό.

Η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική – όχι μόνο για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και διότι πάρθηκε με πρωτοφανή πίεση από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ενισχυμένη από την εκκωφαντική μονοφωνία των περισσότερων ΜΜΕ, που έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να αμφισβητούν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την ίδια την υποχρέωση του ανώτατου δικαστηρίου να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων!

Η απόφαση της αναστολής είναι κομβική, διότι έτσι δεν θα εξεταστεί η νομιμότητα και η περιβαλλοντική επίπτωση του έργου μετά την τέλεση του «εγκλήματος», όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις – με χαρακτηριστική και σχετική αυτήν της τσιμεντοποίησης του κτήματος Θων στους Αμπελοκήπους, και πάλι από την εταιρεία Βωβού, και πάλι με συνενόχους το δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ευτυχώς, για τον Ελαιώνα τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν διαφορετική τροπή. Την εγκατάλειψή του από τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους που τον έφεραν στη σημερινή τραγική του κατάσταση δεν πρέπει να διαδεχτεί η τσιμεντοποίηση, αλλά η εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του 1995, με το πράσινο που προβλέπει. Το Λεκανοπέδιο δεν έχει άλλα περιθώρια και το σύνολο του Ελαιώνα είναι η τελευταία του ελπίδα για πράσινο μεγάλης κλίμακας. Αυτό, μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο – αλλά, δυστυχώς, κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Ως προς το γήπεδο, η επιτροπή μας (όπως επανειλημμένα έχει πει) δεν είναι αντίθετη, με την προϋπόθεση της διατήρησης του ισοζυγίου του πρασίνου, της τήρησης της νομιμότητας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου και των δημοτών. Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το γήπεδο θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί το συνέδεσαν με τα επιχειρηματικά σχέδια του κυρίου Βωβού. Αν αυτό δεν είναι ομηρία του γηπέδου, τότε τι είναι; Και οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν επί πλέον εξηγήσεις όταν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ανέγερση του γηπέδου χωρίς πια το εμπορικό κέντρο, κάτι που παρουσίαζαν όλο αυτό το διάστημα ως αδιανόητο. Το ξέρουν καλά ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά το κρύβουν για ευνόητους λόγους.

Τα κινήματα πολιτών, που έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε περιφερόμενος θίασος (όπως λέει ο θλιβερός μας δήμαρχος), ούτε 130 άτομα, ούτε το «μακρύ χέρι» κάποιου κόμματος όπως βολεύονται κάποιοι να πιστεύουν. Τα κινήματα πολιτών εκφράζουν τη βαθύτατη και ολοένα αυξανόμενη αγωνία της κοινωνίας –και ιδιαίτερα της νέας γενιάς– για το μέλλον της πόλης μας, αλλά και για το περιβάλλον συνολικά. Και μην ελπίζουν κάποιοι ότι θα ξεμπερδέψουν μαζί τους με λασπολογίες και απειλές.

http://elaionas.wordpress.com/

1. Η Ανοιχτή Πόλη χαιρετίζει την απόφαση που εξέδωσε χθες η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για την ανάπλαση στο Βοτανικό, θέσεις που σταθερά υποστηρίζουμε, ήδη από την προεκλογική περίοδο του 2006 και μέχρι σήμερα, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της και εκτιμήσεις νομικών, η απόφαση:

·    αποσυνδέει πλήρως την ανέγερση του εμπορικού κέντρου από την κατασκευή του γηπέδου, καθώς «η αναστολή εκτέλεσης των προσβαλλόμενων πράξεων, ουδόλως εμποδίζει την πρόοδο της διαδικασίας για την έκδοση των αναγκαίων διοικητικών πράξεων που ο νόμος προβλέπει για τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου», δηλαδή του γηπέδου του ΠΑΟ

·    θεωρεί ότι στην περιοχή του Βοτανικού δεν πρέπει να δημιουργηθούν τετελεσμένα, με την κατασκευή εμπορικού κέντρου, τα οποία στη συνέχεια θα είναι δύσκολο έως και αδύνατο να ανατραπούν

·    απορρίπτει το επιχείρημα ότι συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντοςγια την κατασκευή του εμπορικού κέντρου

·    απορρίπτει τον ισχυρισμό του Δήμου Αθηναίων ότι η κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να ανακαλέσει τη μεταβίβαση γης για τη δημιουργία του γηπέδου

2. Σήμερα, ορισμένοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟ και η Δημοτική Αρχή, μαζί με μερίδα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, είναι έκθετοι διότι:

·    υποστήριζαν παραπλανητικάότι η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ είναι νομικά άρρηκτα συνδεδεμένη με το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού

·    άσκησαν πρωτοφανείς πιέσεις και εκτόξευσαν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και απειλές προς το ΣτΕ, υπονομεύοντας ένα ανώτατο δικαστικό όργανο του κράτους, με πολύχρονη συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα του πολίτη

·    στοχοποίησαν όσους/ες άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα ελέγχου των αποφάσεων της διοίκησης, καταφερόμενοι ειδικότερα ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ

·    υποδαύλισαν με την ψευδή προπαγάνδα τους την απογοήτευση και το θυμό των οπαδών του ΠΑΟ και των πολιτών της Αθήνας, εκμεταλλευόμενοι τα φίλαθλα αισθήματά τους

Μέχρι χθες μας έλεγαν κατηγορηματικά ότι εάν το ΣτΕ αναστείλει την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, θα ματαιωθεί το γήπεδο. Σήμερα, είναι αναγκασμένοι να παραδέχονται αυτό που εμείς λέγαμε από την αρχή: ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτικό “plan B”, και ότι το γήπεδο μπορεί να προχωρήσει άμεσα.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, ορισμένοι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ ΠΑΟ και η Δημοτική Αρχή, μαζί με μερίδα των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, είναι έκθετοι, καθώς λειτούργησαν ως υπερασπιστές επιχειρηματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων και όχι με γνώμονα το όφελος της πόλης, των κατοίκων, αλλά και του Παναθηναϊκού


Είναι προφανές σήμερα ότι, αλληλένδετα δεν είναι το γήπεδο και το εμπορικό κέντρο, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κ. Βωβού με αυτά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ!

Οι απειλές και οι ύβρεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή να προσπαθούμε να «βάζουμε φρένο» στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν τις τελευταίες εφεδρείες αδόμητων χώρων στην Αττική.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την ΠΑΕ ΠΑΟ να σταματήσουν να συμπαρίστανται πολιτικά και δικαστικά στον κ. Βωβό, ξοδεύοντας πολύτιμο χρόνο και χρήματα. Τους καλούμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αδειοδότηση και κατασκευή του γηπέδου, όπως επιτρέπει η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ και στο πλαίσιο της υπάρχουσας νομοθεσίας.

3. Οι πάγιες θέσεις της Ανοιχτής Πόλης

Το προηγούμενο διάστημα παρακολουθήσαμε επίσης μια πρωτοφανή προσπάθεια συκοφάντησης και διαστρέβλωσης των θέσεων της Ανοιχτής Πόλης σε ότι αφορά την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ, και την ανάπλαση της περιοχής του Βοτανικού. Παρακολουθήσαμε θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Αθηναίων, να φτάνουν στο σημείο να λένε προφανή ψεύδη, ευτελίζοντας τον ίδιο το θεσμικό τους ρόλο.

Η θέση της Ανοιχτής Πόλης, έχει διατυπωθεί επανειλημμένα, ήδη από την προεκλογική περίοδο το 2006. Θέση που με συνέπεια και σταθερότηταυποστηρίζουμε έκτοτε τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις μας.

Επαναλαμβάνουμε:

Υποστηρίζουμε τη δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ στον Βοτανικό, υπό ορισμένες αυτονόητες προϋποθέσεις:

·    να διατηρηθεί το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ισοζυγίο πρασίνου στην περιοχή,

·    να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση από τεράστια εμπορικά κέντρα και κτίρια γραφείων,

·    να μην επιβαρυνθείο προϋπολογισμού του Δήμου και η τσέπη των Δημοτών

·    να εκπονηθούν σοβαρές και συνολικές πολεοδομικές και κυκλοφοριακές μελέτες,

·    να τηρηθεί η νομιμότητα και οι θεσμοθετημένες διαδικασίες σχεδιασμού σε κάθε περίπτωση.

από την αρχή υποστηρίζουμε, ότι η κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών για το γήπεδο του ΠΑΟ, θέση που επιβεβαίωσε με την απόφαση του η απόφαση του ΣτΕ.

από την αρχή υποστηρίζουμε, ότι η σύνδεση του γήπεδο του ΠΑΟ με το εμπορικό κέντρο, στηρίζεται σε πολιτική επιλογή που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΟ για τη δημιουργία νέου γηπέδου, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτοί που σήμερα οφείλουν να απολογηθούν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες είναι αυτοί που προεκλογικά υπόσχονταν χώρους πρασίνου και αναψυχής και στη συνέχεια προώθησαν με νύχια και με δόντια την τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Αθήνας.

Αυτοί που σήμερα οφείλουν να απολογηθούν στους φιλάθλους του ΠΑΟ είναι αυτοί που αν και δηλώνουν πως κόπτονται για τη δημιουργία του γηπέδου, επιχειρούν να συνδέσουν την τύχη του γηπέδου με την προώθηση συμφερόντων κατασκευαστικών εταιρειών. votanikos

Και κυρίως δημιουργήσαμε δεκάδες περιβαλλοντικά κινήματα σε όλη τη χώρα, αναδεικνύοντας μια άλλη διάσταση μάχιμης ριζοσπαστικής οικολογίας.Την ώρα που κάποιοι νομίζουν ότι η οικολογία είναι ένα ελαφρύ γαρνίρισμα στην επικοινωνιακή τους πολιτική, που εξαντλείται στις δεντροφυτεύσεις των ραδιοφωνικών σταθμών και στις εξαγγελίες για πράσινη ανάπτυξη, εμείς δε διστάσαμε να συγκρουστούμε κατά μέτωπο με τα μεγάλα συμφέροντα σε όλόκληρη τη χώρα.
Να συγκρουστούμε με την εκκλησία και τις μονές για τις ανταλλαγές και την τσιμεντοποίηση της δημόσιας γης.
Να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και τους βιομήχανους, που οι εγκαταστάσεις τους δηλητηριάζουν τον Ασωπό ποταμό.Να συγκρουστούμε με τους νονούς της νύχτας για ελεύθερες παραλίες και ακτές.

ΝΑ συγκρουστούμε με τους εργολάβους της ενέργειας για τα εργοστάσια λιθάνθρακα.

Να συγκρουστούμε με το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης για το χωροταξικό σχεδιασμό άλλα και για την περιβόητη εκτροπή του Αχελώου.

Να συγκρουστούμε κατά μέτωπο χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος ούτε τις απειλές τους, στα μεγάλα εγκλήματα τσιμεντοποίησης στην Αττική γή, στη Πάρνηθα, στον Ύμητό, στο Ποικίλο Όρος, στο Γουδή, στο Πεδίο του Άρεως, όπου πέρασαν από πάνω μας τα ΜΑΤ, και τώρα τελευταία στον Ελαιώνα.

Νόμιζαν και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι όπου υπάρχει η συμφωνία των μεγάλοεργολάβων και των κομμάτων εξουσίας, θα κάνουν ότι γουστάρουν. Ό,τι μπορούν να γεμίσουν κάθε εν δυνάμει ελεύθερο χώρο πρασίνου με mall και εμπορικά κέντρα του κάθε Βωβού -αλλά κατά τα άλλα λαλίστατου- μεγαλοεργολάβου.

Νόμιζαν ότι για αυτούς δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει μονάχα ο νόμος του ισχυρού. Υπάρχει μονάχα ο νόμος των καρτελ των συμφερόντων. Που όπως και με τους τραπεζίτες έτσι και δω, όπου απειλούνται τα συμφέροντα ενός, σπεύδουν όλοι να τον προστατεύσουν, εκβιάζοντας, απειλώντας, παραπληροφορόντας τους πολίτες.

Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο.

Νόμιζαν ότι με την απειλή του όχλου που εύκολα παραπλανείται και παρασύρεται και με την απειλή των ΜΜΕ που έχουν στην υπηρεσία τους και παραπληροφορούν, θα μας κάνουν να το βάλουμε στα πόδια.

Τους δηλώνουμε για άλλη μια φορά. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Η αριστερά που γνωρίσατε, η αριστερά που ξεσκονίζει δυο φορές το χρόνο τα λάβαρα της, βγάζοντάς τα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να κάνει μια ασφαλή παρέλαση μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία και μετά τα ξανακλειδώνει μέσα, ανήκει στο παρελθόν.

Τώρα έχετε μπροστά σας μια άλλη αριστερά.

Μια αριστερά που διαμορφώνει ταυτότητα στους σύγχρονους αγώνες και στα σημερινά μέτωπα και δεν εξαντλείται στις βεβαιότητες των αγώνων του χθές.

Τώρα έχετε μπροστά σας μια αριστερά των κινημάτων και της ριζοσπαστικής οικολογίας που δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και να πτοηθεί από το πολιτικό κόστος. Μια αριστερά ατίθαση και απρόβλεπτη όσο και η εποχή μας.

Μια αριστερά αντισυστιμική, που έχετε κάθε λόγο όχι μόνο να υπολογίζετε αλλά και να τη φοβάστε και δικαίως να τη στοχοποιείτε.

Μόνο να ξέρετε, κάθε φορά που μας στοχοποιείτε, τόσο πιο πολύ μας μας πείθετε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Κάθε φορά που μας χτυπάτε τόσο πιο πολύ μας δυναμώνετε.

Συνεχίστε λοιπόν, μας κάνετε ακόμα πιο δυνατούς πιο ισχυρούς και πιο σίγουρους.

Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο μιας και αναφέρθηκα στα δεκάδες περιβαλλοντικά μέτωπα που έχουμε ανοίξει το τελευταίο διάστημα, να αναφερθώ και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον κο Παπανδρέου.

Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα ότι το επικοινωνιακό του επιτελείο του έχει βρεί ένα καινούργιο moto, μετά από αυτό της δίκαιης κοινωνίας ή του νέου new deal και αυτό λέγεται «πράσινη ανάπτυξη».

Αλήθεια κύριε Παπανδρέου, εξηγείστε μας τούτες τις μέρες που με την υπόθεση της Βωβούπολης στον Ελαιώνα, γελοιοποιούνται το ένα μετά το άλλο τα κορυφαία στελέχη σας- άλλοι κάνοντας τον Κινέζο κι άλλοι κάνοντας τον Βωβό, πως φαντάζεστε εσείς την πράσινη ανάπτυξη;

Με γιγαντιαία εμπορικά κέντρα σε χώρους πρασίνου ή μήπως με οικοπεδοποίηση δασικών εκτάσεων όπως προέβλεπε το σχέδιο Πάχτα για τη Χαλκιδική;

Με φαραωνικά έργα όπως η εκτροπή του Αχελώου που πρωτοστατείτε ή μήπως με εργοστάσια λιθάνθρακα που προωθούν τα στελέχη σας στο χώρο της ενέργειας;

Πείτε μας ειλικρινά, δώστε μας μια απάντηση.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί περιμένουμε να βρούμε έστω και κάποιο σημείο από τα 15 που καταθέσαμε για να συμφωνήσουμε και να παλέψουμε μαζί. Και σας το λέμε ειλικρινά.

Και επειδή δεν ελπίζουμε να αλλάξετε γνώμη για την Αμερικάνικη βάση της Σούδας, ούτε για το άρθρο 16 και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές μας ούτε για τα 28 δις στις τράπεζες, τουλάχιστόν είχαμε μια ελπίδα, μια προσδοκία να βρούμε κοινό τόπο στα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όμως και εκεί πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορεί κανείς στις μέρες μας να θέλει να τα έχει καλά με όλους.

Δε μπορεί να θέλει να έχει και την πίτα ακέρια και τον σκύλο χορτάτο.

Δεν μπορείτε από τη μια να θέλετε πράσινη ανάπτυξη και από την άλλη να μην τολμάτε καμία ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους Βωβούς, με τους Μυτηληναίους με τους Βαρδινογιάννηδες, με τους τραπεζίτες, με όλους όσους θέλετε να τα χετε καλά για να αισθάνεστε ασφαλείς.

Και σε τελική ανάλυση πρέπει να αποφασίσετε και το δίλημμα δικό σας. Ή που θα αποφασίσετε να τα χετε καλά με όλους αυτούς ή που θα θελήσετε να τα χετε καλά και να ζητάτε συνεργασία με την αριστερά.

Δυο καρπούζια στη ίδια μασχάλη δε χωράνε. Καταλάβετέ το.

Υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, με την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθεί το εμπορικό κέντρο, τάχθηκε ο Xάρης Κωνσταντάτος. Με δηλώσεις του στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του περιβάλλοντος- οικολογίας και ένας εκ των 130 που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, επανάλαβε πως άπαντες είναι υπέρ της έναρξης των εργασιών στην περιοχή, αρκεί να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια του κ. Βωβού. Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντάτος σχολίασε τη φημολογούμενη απόφαση του ΣτΕ (ότι δηλαδή θα αναβληθούν οι εργασίες), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Θα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, αν θέλουμε να είμαστε συντεταγμένη πολιτεία».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Και εμείς από τις εφημερίδες το μάθαμε ότι το τμήμα αναστολών του ΣτΕ με ψήφους δύο προς ένα αποφάσισε ότι το εμπορικό κέντρο του κυρίου Βωβού πρέπει να σταματήσει μέχρι να το επιδικάσει οριστικά το ΣτΕ. Σε αυτή τη βάση πρέπει να το δούμε ψύχραιμα, γιατί το ΣτΕ είναι ένας πολύ υπεύθυνος θεσμός που είναι γνωστός και σε άλλες χώρες εκτός από την Ελλάδα για τις αποφάσεις του για το περιβάλλον και πρέπει να τις σεβόμαστε αν είμαστε μια συντεταγμένη πολιτεία τόσο η κυβέρνηση τόσο ο Δήμος αλλά και το ΠΑΣΟΚ»

«Έχουμε επισημάνει από την αρχή στο Δήμο ότι με τον τρόπο που προωθεί το θέμα της διπλής ανάπλασης θα βρεθεί μπροστά σε τέτοια προβλήματα. Δεν πρέπει να συνδεθεί η ιστορία της δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού με τα συμφέροντα του μεγαλοεπιχειρηματία Βωβού, που γνωρίζουμε τι δουλειά έχει κάνει σε άλλες περιοχές. Εμείς λέγαμε να προχωρήσει το πρότζεκτ με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τσέπες των πολιτών. Από το 2006 που λειτουργούμε ως δημοτική παράταξη αλλά και ως Συνασπισμός λέγαμε ότι ο καταλληλότερος χώρος για την δημιουργία του γηπέδου είναι ο Βοτανικός. Αλλά δεν μπορεί αυτή αναγκαία αθλητική υποδομή για την Αθήνα να συνδέεσαι με το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων»

«Θέλουμε ένα γήπεδο που θα βγαίνει ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού μετά το ματς και θα αράζει στο γρασίδι και κάτω από τα δέντρα. Ο χώρος πρέπει να είναι προσβάσιμος και τις υπόλοιπες μέρες με χώρους για ερασιτεχνικά σωματεία»

«Φαίνεται από τα δευτέρα σχέδια που κάνουν οι ψύχραιμοι παράγοντες του Παναθηναϊκού ότι είχαμε δίκιο από την αρχή. Ότι η εισφορά σε γη του κυρίου Βωβού πρέπει να δοθεί, ίσως να χρειαστεί και ένα τμήμα γης της τάξης των 10 στρεμμάτων που είναι αμελητέο σε σχέση με τα 60 στρέμματα που χρειάζεται το γήπεδο, ώστε το γήπεδο να φτιαχτεί σε καθαρή γη, δημόσια γη και να μην εξαρτωμαστε από τους εκβιασμούς των ιδιωτικών επενδυτών»

«Έχουμε ρωτήσει ειδικούς. Δικαιούται ένα μεγάλο τμήμα αυτή της γης ως δωρεάν εισφορά σε γη, διότι πολεοδομείται η γη που έχει αγοράσει ο κύριος Βωβός και έχει το δικαίωμα να την εκμεταλλευτεί με το κανονικό συντελεστή και όχι με τον διπλό που του χαρίσαμε»

«Η ιστορία αφορά ολόκληρη την Αθήνα και όχι μόνο τους κατοίκους.. Είναι μια μεγάλη βιομηχανική περιοχή, η πίσω αυλή της Αθήνας. Σε αυτό τον πάρκο θα πηγαίνουν όλοι οι Αθηναίοι. Δεν είναι μόνο ιστορία των κατοίκων. Το εμπορικό κέντρο θα προσελκύσει κίνηση αυτοκινήτων δεκαπλάσια από ότι το γήπεδο. Όταν στέλνεις αυτοκίνητα σε αυτή την περιοχή θα δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση. Εκεί κοντά υπάρχει και το μεγάλο σκάμμα που προορίζεται για τα ΚΤΕΛ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι επειδή δεν βγαίνουν τα κυκλοφοριακά νούμερα σκέφτονται να μην στείλουν εκεί τα ΚΤΕΛ τελικά»

«Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα χωρίς να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση»

«Ο Παναθηναϊκός σε συνεργασία με τον Δήμο και σεβόμενος την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας μπορεί να προχωρήσει. Το ΣτΕ Είναι το ανώτατο όργανο της πολιτείας σε μια περίοδο που οι θεσμοί περνάνε κρίση, δεν έχει χρώμα ούτε οπαδικό ούτε πολιτικό. Είναι δικαστές που κοιτάζουν τα δεδομένα. Συνολικά η ανάπλαση δεν ακυρώνεται. Είναι σε γνώση μας ότι το Συμβούλιο της επικρατείας θέλει να προχωρήσει το γήπεδο και όχι το εμπορικό κέντρο. Ολοι οι παράγοντες θα βρουν γρήγορες και εφαρμόσιμες λύσεις. Όλοι οι φίλαθλοι ταξιδεύουν στα ευρωπαϊκά ματς και βλέπουν τα σύγχρονα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις του. Ας δουν το σχέδιο του Κυρίου Κακλαμάνη πόσο πηγμένο είναι»

«Δεν πολιτευόμαστε με βάση τις εκλογές. Δεν θα είχαμε σηκώσει τον αγώνα για τις παραλίες αν σκεφτόμασταν το πολιτικό κόστος. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θέλουν επένδυση για την ομάδα τους και όχι για να τα φάνε οι κατασκευαστές. Ο Αλέξης Τσίπρας που είναι και Παναθηναϊκός τονίζει ότι το ζήτημα δεν είναι το γήπεδο αλλά αυτά που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν»

«Δεν θα πω ότι είναι βιότοπος η τεραστίας οικολογικής σημασίας τόπος., παρόλα αυτά και αυτό πρέπει να καθαριστεί να μπει σε μια σωστή κοίτη και να μην είναι πηγή ρύπανσης. Ακόμα και αυτό είναι ζήτημα σωστού σχεδιασμού. Πρέπει να είναι πηγή δροσιάς και όχι ένα χάλι όπως είναι τώρα. Να είναι στοιχειό ενός πάρκου. Δεν έχει ξαναγίνει πολιτειακοί παράγοντες μεγάλου κύρους να επιτίθενται προσπαθώντας να απόνομιμοποιήσουν το ΣτΕ. Έχουμε δει φοβερές πιέσεις. Πρέπει να είναι τοποτηρητής του κοινού καλού. Κάνουμε έκκληση να αφήσουν όλοι απ’ έξω το ΣτΕ. Ας επικεντρωθούμε στο πως μπορεί να προχωρήσει το πρότζεκτ για το καλό της πόλης. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το γήπεδο θα είναι κόσμημα και όχι στριμωγμένο σε γραφεία και εμπορικά κέντρα»

«Δεν έχει χώρο για τέτοια πράγματα στο Καραϊσκάκη. Αλλά έχουμε καταγγείλει ως Αριστερά και ως Συνασπισμός ότι ένα γήπεδο που ανήκει στην Ολυμπιακή επιτροπή κατέληξε στα χέρια ενός επενδυτή που ξέρουμε όλοι τι ρόλο έχει παίξει. Μας αδικούν όταν λένε ότι λειτουργούμε με οπαδικά

Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2009

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: