Ο Ομέρ Πριόνης δήλωσε:Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα – Θα αλλάξουμε τους νόμους

14 02 2009

«Στη Δημοκρατία, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι καιρός η Κεντρική Διοίκηση να πάρει όσες omer-prionis-2νομοθετικές πρωτοβουλίες της αναλογούν, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες να μπορούν να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον τους. Είναι, επιτέλους, η ώρα να ξαναβρούμε τα μέτρα της Δημοκρατίας και το νόημα της Αυτοδιοίκησής μας.»

Τάδε έφη Νικήτας Κακλαμάνης στην συνέντευξη που έδωσε στις 11-02-2009 χωρίς λόγο ή για την ακρίβεια με θέμα την Διπλή Ανάπλαση, το Πάρκο Κύπρου & Πατησίων, τα Τοπικά Δημοψηφίσματα και κυρίως την «Ανοιχτή Πόλη». Δείτε και εδώ

Είχε προηγηθεί η νηφάλια παρουσίαση του δημάρχου. Δείτε εδώ

Ενώ ακολούθησε video με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που παρουσιάζονται ως ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ (!) φτιαγμένο από την ¨δημιουργική» ομάδα του Δήμου Αθηναίων.

Θαυμάστε!

Την ίδια μέρα ανακοίνωση εξέδωσε και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλοντας ποιόν άλλο; Την «Ανοιχτή Πόλη»!

και η απορία εύλογη…

Ν. Κακλαμάνης – ΚΚΕ Αθήνας: Ούτε συνεννοημένοι να ήτανε!;

Σε κάθε περίπτωση εμείς αντί να φτιάξουμε ευφάνταστα βιντεάκια και αστείες παρουσιάσεις που θυμίζουν Γκέμπελς απλά σας χαρίζουμε την σχετική δημοσκόπηση της vprc και το σχετικό δελτίο τύπου

καθώς και ένα νέο κρούσμα δημοκρατίας από το  indy.gr

Το περίεργο φαινόμενο της εμφάνισης ενός ένθετου του Δήμου με την ταυτόχρονη εξαφάνιση μιας στήλης!

Πολλοί αναγνώστες της free press εφημερίδας LΙFO σοκαρίστηκαν όταν είδαν στις τελευταίες της σελίδες να υπάρχει ένα ένθετο του Δήμου με προκλητική προπαγάνδα του Κακλαμάνη. Το ένθετο αυτό έχει ξανά δημοσιευτεί στην εφημερίδα με άλλη θεματολογία και κανείς δεν του έδινε σημασία. Όμως αυτή τη φορά και μετά την ισοπέδωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, η προπαγάνδα του Κακλαμάνη δεν πέρασε απαρατήρητη. Εξόργισε τους πάντες κατά και της εφημερίδας.

Το χρονικό, πως ο Κακλαμάνης «αγόρασε» τη Lifo

https://i2.wp.com/www.lifo.gr/var/images/9f7bde606f99557931b15c0124de0bda-192x248.jpg

  • 3 Απριλίου 2008, Τεύχος 106: Ο Αρχισυντάκτης της Lifo Στάθης Τσαγκαρουσιάνος στο Εditorial διαμαρτύρεται έντονα προς τον Κακλαμάνη για το θέμα των σταντς των Free Press και αναγγέλλει σε αντεκδίκηση την δημιουργία νέας στήλης με τον τίτλο: «Ο γυμνός Δήμαρχος»
  • 17 Απριλίου 2008, Τεύχος 108: Εμφανίζεται η στήλη «Ο ξυπόλητος Δήμαρχος» με πρώτο θέμα τις νεραντζιές της οδού Κανάρη.
  • 22 Μάη 2008 Τεύχος 112: O «Ξυπόλητος δήμαρχος» τα χώνει για το free press του 9.84-Δήμου Αθηναίων. Γράφει μεταξύ άλλων: «…φαιδρό «δημοτικό free press», το οποίο ουσιαστικά είναι μια τετρασέλιδη καταχώρηση του δήμου σε έντυπα της αρεσκείας σας (και του κύκλου σας).» και «…Υπάρχει «μεσάζων» που σπρώχνει αυτό το τετρασέλιδο στα έντυπα της αρεσκείας σας (δίκην διαφημιστικής) – και τι σχέση έχει με τον κ. Καφέζα; Ποιοι παίρνουν ποσοστά; Και βάσει ποιου διαγωνισμού τα παίρνουν;»
  • 17 Ιουνίου 2008: Η Lifo καταγγέλλει σφοδρά τον Δήμαρχο για αυθαίρετη αφαίρεση επιλεκτικά των σταντ της. Γράφει μεταξύ άλλων: «Να υπενθυμίσουμε ότι η LifO είναι το μόνο εβδομαδιαίο free press πού πληρώνει το δήμο για τη χρήση stands και βεβαίως το μόνο που διώκεται επειδή δεν χαϊδεύει την ξυπόλυτη Αρχή. Εννοείται ότι τέτοιες φαιδρές πολιτικές κινήσεις δεν μας πτοούν.»
  • 16 Οκτωβρίου 2008, Τεύχος 130: Ξαφνικά η στήλη «Ξυπόλητος Δήμαρχος» που τα έχωνε στα πεπραγμένα του Δημάρχου εξαφανίζεται!
  • 23 Οκτωβρίου2008, Τεύχος 131: Εμφανίζεται στις τελευταίες σελίδες της Lifo το ένθετο του 9.84-Δήμου μαζί και ένα περίεργο Editorial στο οποίο μεταξύ άλλων διαβάζουμε «Άπαξ και αποφασίσεις να μπεις στο παίγνιο της κοινωνίας των Αθηνών, πρέπει να γίνεις ψεύτης. Να υποστηρίζεις διά της παρουσίας σου (ή συνηθέστερα διά της σιωπής σου) το χρυσοποίκιλτο μπερντέ που προσποιείται το ανάκτορο. Δεν φτάνει που έχεις τις εσωτερικές σου αρρώστιες (όρα λήμμα 4), πρέπει να γλύφεις και τους καραγκιόζηδες. Κι όμως όλοι το κάνουν. Και κάνουν τη δουλίτσα τους. Ψευδέστεροι: εκείνοι που υποδύονται τους ανένταχτους, τους εξωκοινοβουλευτικούς, τους αλτέρνατιβ και προνομιούχοι όντες φοράνε τετριμμένα (ναι, συμπεριλαμβανόμαστε).»
  • 26 Οκτωβρίου 2008: Αμέσως με την δημοσίευση του ενθέτου του Δήμου στην Lifo αρχίζουν οι διαμαρτυρίες και η Lifo απαντά, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Για να πάψει η μίρλα ας ανακοινωθεί κάτι που και το στοιχειωδέστερο ρεπορτάζ θα αποκάλυπτε: Το τετρασέλιδο του Δημου Αθηναίων δημοσιεύεται ΔΩΡΕΑΝ στη LIFO (όπως και σέ όλα τα υπόλοιπα free press) και αποτελεί συμψηφιστικό όρο του συμβολαίου για την ενοικίαση των stands.»
  • 30 Οκτωβρίου 2008, Τεύχος 132: Τα πράγματα έχουν σκουρύνει και ο Τσαγκαρουσιάνος αφήνει τα μυστήρια Editorial του για να ασχοληθεί με το πεζό θέμα της κρατικής διαφήμισης και να υπογραμμίσει ότι η Lifo αδικείται σε σχέση με άλλα έντυπα». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Πάντως το ότι το λέει αμέσως μετά την ενσωμάτωση του ενθέτου του Δήμου στη Lifo και την απάντηση ότι αυτό μπαίνει δωρεάν/συμψηφιστικά μόνο καθαρές καταστάσεις δεν δείχνει. Μοιάζει κάποιοι να έχουν ενοχές και να ρίχνουν μελάνι ως σουπιές…
  • 18 Δεκεμβρίου 2008, Τεύχος 139: Εμφανίζετε για μία και μόνη φορά ξανά η στήλη «Ο ξυπόλητος Δήμαρχος» Αυτή τη φορά με υπογραφή συντάκτη και για θέμα που δεν αφορά τον Δήμο Αθηναίων αλλά τη Νομαρχία Τι κουφό πάλι κι αυτό…
  • 13 Φλεβάρη 2009: Αναγνώστης της Lifo τα χώνει στην εφημερίδα για το προκλητικό τετρασέλιδο του Δήμου. Γράφει μεταξύ άλλων: «Γιατί η Lifo είναι το μόνο free press έντυπο αυτή τη βδομάδα που δημοσιεύει αυτό το τετρασέλιδο; Γιατί η Athens Voice και η FAQ, αν και στο παρελθόν έχουν φιλοξενήσει παρόμοια τετρασέλιδα, αυτή τη βδομάδα δεν το κάνουν; Και πόσα είναι, τέλος πάντων, τα γαμημένα τα λεφτά για να εξαγοράσεις μια συνείδηση;» Αηδία… Η Lifo του απαντάει 10(!) λεπτά αργότερα με το γνωστό τροπάρι ότι το τετρασέλιδο είναι δωρεάν/συμψηφιστικό, σε άλλη μια απελπισμένη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Την ξεφτίλα της. [Δείτε το ένθετο στις τελευταίες σελίδες του PDF αρχείου] (αργεί λίγο να ανοίξει)

Συμπέρασμα:

Όσα διατείνεται η Lifo περί του δωρεάν/συμψηφιστικού τετρασέλιδου του δήμου θα μπορούσαν να πείσουν κάποιους, αν ταυτοχρόνως με την εμφάνιση του δεν είχε εξαφανιστεί η δυναμική στήλη του «ξυπόλητου δημάρχου». Στην οποία άλλωστε όπως αναφέραμε κατηγορούσε το Δήμο ότι μοιράζει το ένθετο σε έντυπα της αρεσκείας του.

Το γεγονός αυτό δείχνει  ότι υπάρχει ξεκάθαρο ξεπούλημα της εφημερίδας, σε ένα δήμαρχο που από την αρχή της δημαρχίας του έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να κυριαρχήσει στα media. Ένα δήμαρχο που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ανενόχλητος bussines εις βάρος της πόλης, αρκεί να μπορεί να παρουσιάζει (με τα λεφτά των δημοτών πάντα) μια μαγική εικόνα μέσω των media. Μια ανάγνωση του τετρασέλιδου στη Lifo θα σας πείσει. Η Lifo δεν του καθόταν καλά, και αφού δεν μπόρεσε να την εκβιάσει (υπόθεση των σταντς), αποφάσισε να την «αγοράσει».

Οι δικαιολογίες της Lifo δεν πείθουν κανέναν και αποτελούν δωρεάν συμψηφισμούς.

Έχει πουληθεί στον Κακλαμάνη όχι μόνο ως προς το τετρασέλιδο και μιλάνε τα γεγονότα και η σειρά τους.

To κακό για τη Lifo είναι «για δες καιρό που διάλεξε…»

Η Εφημερίδα την πάτησε και ξεφτιλίστηκε γιατί ο Κακλαμάνης έχει γίνει κόκκινο πανί για κάθε σκεπτόμενο κάτοικο αυτής της πόλης και φυσικά και για το νεανικό κοινό της Lifo.

Ακούστε και ραδιοφωνική εκπομπή για το θέμα της λογοκρισίας στον τύπο με αναφορά στην περίπτωση της Lifo

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

16 02 2009
Ο Ομέρ Πριόνης δήλωσε:Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα - Θα αλλάξουμε τους νόμους Video

[…] first collected Added 14 Feb 09 from tkoronakis.wordpress.com Flag as inappropriate or […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: