Μήνυση κατά των συντακτών, διαχειριστών και υπευθύνων των indy.gr και indymedia.gr (!)

21 02 2009

από το indy.gr

Τον Ιανουάριο του 2006 έκανα το έγκλημα να κατοχυρώσω τον δικτυακό τόπο indy.gr για λογαριασμό της συλλογικότητας που ξεκινούσε το εγχείρημα.
indy
3 χρόνια αργότερα, με επισκέφτηκε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μου παρέδωσε ένα χαρτί που με καλούσε να καταθέσω για υπόθεσή μου, απειλώντας με βίαιη προσαγωγή αν διανοηθώ να κάνω κάτι καλύτερο με το χρόνο μου. Πήγα λοιπόν στη ΓΑΔΑ και μου έδειξαν μια δημοσίευση σχετικά με το σκοπευτήριο Καισαριανής για την οποία ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας είχε ενστάσεις.  Τους ενημέρωσα ότι το indy.gr δεν είμαι εγώ, αλλά ένα σύστημα μαζικής επικοινωνίας και μια μεγάλη κοινότητα ανθρώπων που το χρησιμοποιούν για να  ανταλλάσουν κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό. Πολλοί από τους χρήστες επιλέγουν να ανεβάζουν υλικό ανώνυμα, ενώ ο σέρβερ δεν διατηρεί τα ηλεκτρονικά τους ίχνη. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσα να τους βοηθήσω να βρουν τον άνθρωπο που έκανε τη δημοσίευση.

Λίγες μέρες μετά μου ήρθε άλλο χαρτί, οπότε ξαναπήγα από ΓΑΔΑ. Αυτή τη φορά μου έδωσαν τη δικογραφία και μου ζητήσαν να απολογηθώ με υπόμνημα. Η μύνηση αφορά συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, και στρέφεται ενάντια στους συντάκτες, τους διαχειριστές και τους υπευθύνους του indy.gr και του indymedia.gr. Υπόψιν πως το indymedia.gr είναι εδώ και χρόνια μόνο μια λευκή σελίδα.

Η δικογραφία περιέχει αναφορές στο ιστορικό της διαμάχης για το χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, ένα άρθρο από το indy.gr για τις μηνύσεις του κ. Ρούσσου ενάντια στο δημοτικό συμβούλιο και άλλο ένα από το athens.indymedia.org για το ίδιο θέμα.

Την απάντηση μου στις κατηγορίες την παραδίδω αύριο. Πέρα όμως από ατομικές και νομικές απαντήσεις, νομίζω πως πρέπει να μιλήσουμε συλλογικά και πολιτικά, προκειμένου να υπερασπίσουμε την ανοικτή δημοσίευση και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία στο διαδίκτυο γενικότερα, αλλά και το .gr domain ειδικότερα, ως ένα δημόσιο και ελεύθερο χώρο επικοινωνίας.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: