Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια..αυτός έχει AIDS

24 02 2009

Έλαβα πριν από μερικές μέρες το εξής συγκλονιστικό μέιλ:

ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS

Αθήνα: 20/ΦΕΒ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την συζήτηση στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης για τον οροθετικό «Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια..αυτός έχει AIDS»(!!)..αναφώνησε η εισηγήτρια του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Αθανασίου κρίνοντας ότι η απόλυση του εργαζόμενου οροθετικού από την εταιρεία του, λόγω.. ανάγκης διατήρησης της εργασιακής ειρήνης μπορεί να είναι KAI δικαιολογημένη.

Έτσι μπορεί να είναι δικαιολογημένοι: οι γονείς που ξεσηκώνονται αν μάθουν ότι ένα παιδί με HIV είναι στο σχολείο της κόρης ή του κανακάρη τους, οι δάσκαλοι που αρνούνται να διδάξουν σε ένα οροθετικό παιδί, οι γειτονιές που δεν θέλουν να βρίσκεται στην περιοχή τους ξενώνας θυμάτων trafficking ή μονάδες απεξάρτησης ή ξενώνες οροθετικών, οι γιατροί που δεν εξετάζουν ή και διώχνουν οροθετικούς συνανθρώπους μας που ζητούν τη βοήθειά τους, ακόμη και ιατροδικαστές που αρνούνται να νεκροτομήσουν αυτόν τον επικίνδυνο, ακόμη και αν ξέρουν πως είναι πεθαμένος, οροθετικό.

Έτσι δικαιολογημένοι είναι και οι δικαστές που στερούν τη δυνατότητα σε γονείς με HIV/AIDS να δουν τα παιδιά τους τα οποία υστερικά «προφυλάσσει» ο διαζευγμένος «υγιής» πατέρας ή η διαζευγμένη «υγιής» μητέρα..

Η χώρα μας υπογράφει εν τω μεταξύ, με αφέλεια (?) ή κουτοπονηριά διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων με HIV/AIDS. Αποκτάει έτσι μια επιφανειακή Δημοκρατική Εικόνα, υιοθετώντας όμως πρακτικές καταπάτησης των όποιων δικαιωμάτων εκ διαμέτρου αντίθετες . Παράλληλα με πηχυαίους τίτλους αναφωνεί και καταγγέλλει όλους τους άλλους που, απλά και έντιμα σύμφωνα με τα πιστεύω τους, δηλώνουν τον ρατσισμό τους εναντίον των οροθετικών.

Για την ιστορία:
Τον Ιούνιο του 2009 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας έχει διεθνή συνάντηση με θέμα: ο χώρος εργασίας και το HIV/AIDS. Οι βασικές αρχές του οργανισμού για το θέμα, είναι αναρτημένες στον επίσημο ιστότοπό του (www.ilo.org).
Την προάσπιση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε σχέση με την HIV λοίμωξη μπορεί να βρει η εισηγήτρια και στον αντίστοιχο ιστότοπο του ΟΗΕ (www.unaids.org) αλλά και στο Εθνικό Σχέδιο δράσης για το HIV/AIDS 2008-2012, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναρωτιόμαστε ποια η αντίδραση της ΓΣΕΕ που προτείνει στους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς οροθετικοί (hiv+) θα έχουν 1 μήνα παραπάνω άδεια..!
Να θυμίσουμε ότι οι μόνοι που είχαμε αντιδράσει τότε (2003) ήμασταν εμείς. Είχαμε προβλέψει ότι θα συνέβαιναν τέτοια φαινόμενα. και πραγματικά μεν είναι το μοναδικό.. απλά αυτός ο συνάνθρωπός μας τόλμησε. να το καταγγείλει.
(Ελπίζουμε οι υπάλληλοι αυτής της εταιρείας στα εταιρικά meeting όταν κάνουν SEX να το κάνουν με ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ και να ξέρουν να το βάζουν σωστά. και φυσικά να δουλεύουν στο ωράριό τους και όχι να επιδίδονται σε αχαλίνωτο και απροφύλακτο sex μεταξύ τους.)

Να θυμίσουμε ακόμα ότι το AIDS κολλάει μόνο με συγκεκριμένο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την απροφύλακτη Σεξουαλική Επαφή με Οροθετικό που δεν το γνωρίζει.

Δεν είχε δίκιο η εταιρεία κ. Αθανασίου, γιατί βασική υποχρέωση της χώρας μας και της κάθε εταιρείας δεν είναι μόνο η επαρκής ενημέρωση των εργαζομένων για τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης του νοσήματος, αλλά και η εμψύχωσή τους να ελεγχθούν καθώς και η καταπολέμηση του στιγματισμού απέναντι στον/στην οροθετικό/ή συνάδελφό τους.

Η εισήγηση της κ. Αθανασίου είναι αναχρονιστική, αντιεπιστημονική, αντιδημοκρατική και πολύ επικίνδυνη..
Ελπίζουμε ο Άρειος Πάγος να υπερασπίσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία αποτυπώνονται και στο Σύνταγμά μας.

Η κ. Αθανασίου, θα μας βρει απέναντί της σε πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα.
Δικαίωμα στη ζωή και στην εργασία, σ’ αυτή τη χώρα νομίζουμε ότι έχουμε ΟΛΟΙ??

Για τυχόν διευκρινήσεις
Τηλ: (+30)2103305500
Ώρες: 10:00-14:30
Ημέρες: από Δευτέρα έως Παρασκευή

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

3 Σχόλια

24 02 2009
Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια..αυτός έχει AIDS — ροη σταχυολόγων

[…] Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια..αυτός έχει AIDS « κάτω αριστερά Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια..αυτός έχει AIDS”(!!)..αναφώνησε η εισηγήτρια του Αρείου Πάγου κ. Ειρήνη Αθανασίου κρίνοντας ότι η απόλυση του εργαζόμενου οροθετικού από την εταιρεία του, λόγω.. ανάγκης διατήρησης της εργασιακής ειρήνης μπορεί να είναι KAI δικαιολογημένη. […]

24 02 2009
akanonisti

Εμένα με σοκάρισαν οι «συνάδελφοι» του…..
Με τι μούτρα κυκλοφορούν έξω????

25 02 2009
tasos

Καλά μιλάμε για σχέτη τρέλα.
Αλλά το πρόβλημα είναι αλλού.
Αυτός τώρα γιατί το ανάφερε στην δουλειά του ότι είναι οροθετικός;
Δεν το ξερε ότι υπάρχει ο κοινωνικός στιγματισμός;
Στην Ελλάδα ζούμε και όλοι ξέρουμε ότι και δίκιο να χεις δεν θα το βρεις ποτέ.
Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς.
Είμαι κι εγώ οροθετικός. Ομως ποτέ δεν το ανάφερα πουθενά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: