Αυτή η Δημοκρατία περιέργο πράγμα…

10 05 2009

Η Δημοκρατία του επίσημου κράτους!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Για μία ακόμα φορά Αστυνομία και Χρυσή Αυγή πάνε χέρι-χέρι

7585422

Όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στις οδούς Σωκράτους και Μενάνδρου, απέδειξαν (για πολλοστή φορά…) ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πάρα ένας παρακρατικός μηχανισμός, οργανικά συνδεδεμένος με την Αστυνομία. Η κοινή επίθεση ΜΑΤ-Χρυσής Αυγής ενάντια στην αντιρατσιστική συγκέντρωση στο χώρο του παλιού Εφετείου, πρέπει να έπεισε ακόμα και τους πιο σκεπτικιστές ότι όσα συνέβησαν στις 2 Φλεβάρη 2008, όταν οι Χρυαυγίτες επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ και μαχαίρωσαν διαδηλωτές, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Κυβέρνηση και Αστυνομία επωάζουν το αυγό του φιδιού!

Επειδή, όμως, οργιάζει η κρατικά κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση καλό είναι να παρουσιάσουμε συνοπτικά τι έγινε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας. Η πολυδιαφημισμένη αντιμεταναστευτική συγκέντρωση της πλατείας Ομονοίας μάζεψε τελικά περί τα 200 άτομα, όλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Όπως είχαμε από καιρό τονίσει, οι δήθεν «επιτροπές πολιτών» της Πάτρας και του Αγίου Παντελεήμονα, δεν είναι παρά περιθωριακά μετωπικά σχήματα της Χρυσής Αυγής, που απλά βρίσκουν ανοιχτούς τους διαύλους των τηλεοράσεων για να διασπείρουν τη ρατσιστική προπαγάνδα τους. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό, ότι στη συγκέντρωση αυτών των θλιβερών εμποράκων του πατριωτισμού, παίζονταν εμβατήρια της ναζιστικής Γερμανίας…. Την ίδια ώρα με τη φασιστική σύναξη, οργανώθηκαν τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Οι αναρχικοί μαζεύτηκαν στην Κάνιγγος (όπου τους επιτέθηκαν και τους διέλυσαν τα ΜΑΤ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Κοτζιά, και  αντιρατσιστικές και άλλες οργανώσεις (Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, YRE, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Κυριακάτικο Σχολείο, τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, Κόκκινο, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα) στο χώρο του παλιού Εφετείου,  όπου μένουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες.

7585427

Κατά τις 8:00 μμ, οι Χρυασαυγίτες με τη συνοδεία των ΜΑΤ, έφυγαν από την Ομόνοια. Στη Σωκράτους, και ενώ τα ΜΑΤ ήταν δίπλα τους, άρχισαν να πετάνε πέτρες και βομβίδες κρότου λάμψης (από αυτές τις ίδιες που πετάνε τα ΜΑΤ…) στο παλιό Εφετείο. Εννοείται ότι τα ΜΑΤ δεν κάνουν τίποτα για να τους σταματήσουν. Και όχι μόνο δεν 7585424κάνουν τίποτα, αλλά διμοιρίες κατεβαίνουν την οδό Βερανζέρου για να διαλύσουν τους αντιρατσιστές που είναι συγκεντρωμένοι στην οδό Μενάνδρου (στην κάτω είσοδο του παλιού Εφετείου). Ακριβώς πίσω από τα ΜΑΤ, Χρυσαυγίτες ρίχνουν πέτρες στους αντιρατσιστές. Δίπλα και μπροστά  τους, άλλοι Χρυσαυγίτες οπλισμένοι με καδρόνια και μαχαίρια επιχειρούν να λειτουργήσουν ως εμπροσθοφυλακή της Αστυνομίας. Οι αντιρατσιστές  υποχωρούν προς την Αγίου Κωνσταντίνου, και οι Χρυσαυγίτες, με τα ΜΑΤ πάντοτε στο πλάι τους, επιχειρούν να μπουν στο παλιό Εφετείο, όπου απωθούνται όμως από τους μετανάστες  και τους αλληλέγγυους. Στο τέλος, τα ΜΑΤ συνόδευσαν τους νεοναζί μέχρι τη γιάφκα που διατηρούν στον οδό Σωκράτους. Εννοείται χωρίς να συλλάβουν κανένα. Το ότι τελικά δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς από την κοινή δράση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας, μάλλον πρέπει να αποδοθεί σε σύμπτωση.

7585428kljpie

7585430

Από τη συνοπτική περιγραφή των γεγονότων, καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική οργάνωση, αλλά παρακρατικός μηχανισμός, συμπληρωματικός της Αστυνομίας. Και όσοι στα ΜΜΕ και τον πολιτικό κόσμο δημιουργούν αντιμεταναστευτικό κλίμα, ανοίγουν στην πραγματικότητα το δρόμο σε μια νέα εκδοχή φασισμού.Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

7585431

Η δημοκρατία κάποιων παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα!

Συνέδριο ΟΜΕ-ΟΤΕ:

Οι «κανονικοί» εργαζόμενοι δέρνουν τους συμβασιούχους

Σήμερα Σάββατο, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πήγε στην Τέμενη Αιγίου, όπου διεξάγεται το τριήμερο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και έφυγε κυριολεκτικά κλωτσηδόν από το χώρο, προπηλακιζόμενη από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου.

Στις 29 Απρίλη, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου μας είχε στείλει επιστολή στην ΟΜΕ-ΟΤΕ,ζητώντας να συμπεριληφθεί στους ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου της εκπρόσωπος του Σωματείου. Λίγες μέρες πριν, είχαμε αποστείλει αναθεωρημένο το καταστατικό, η πρώτη εκδοχή του οποίου είχε κριθεί από την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ασύμβατη με αυτό της Ομοσπονδίας. Δε λάβαμε καμία απολύτως απάντηση σε καμία από τις δυο περιπτώσεις (τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Σήμερα το πρωί λοιπόν, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου πήγε στο χώρο του Συνεδρίου για να (ξανα)ζητήσει να τοποθετηθεί και να μοιράσει στους συνέδρους υλικό με τα αιτήματά του Σωματείου.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των ομιλιών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής έδωσε γραπτώς στο προεδρείο το αίτημα να γίνει από μέλος του Σωματείου μια σύντομη ανακοίνωση. Η απάντηση του προεδρείου ήταν να περιμένουν, «γιατί εδώ είναι συνέδριο, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε» και να δείξουν σεβασμό (!). Παρεπιμπτόντως, νωρίτερα την ίδια μέρα είχε κάνει σχεδόν τριαντάλεπτη παρέμβαση ομιλητής εκτός προγράμματος και μη σύνεδρος.

Περνώντας η ώρα, και αφού οι συνάδελφοι δεν έπαιρναν καμία απάντηση, ζήτησαν και πάλι από το προεδρείο να έχουν μόλις για τρία λεπτά το λόγο. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν αποστομωτική: «δε σας γνωρίζουμε», «ποιοι είστε εσείς;», «δεχόμαστε τόσες και τόσες ηλεκτρονικές επιστολές, δεν μπορούμε να της κοιτάμε όλες» και άλλα παρεμφερή. Μην έχοντας άλλη επιλογή, τα μέλη της αντιπροσωπείας μοίρασαν το κείμενό με τα αιτήματα του Σωματείου και απευθυνόμενα στο σώμα των συνέδρων, κατήγγειλαν την άρνηση του προεδρείου να τους δώσει το λόγο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απείρου κάλλους, τουλάχιστον γηπεδικού χαρακτήρα και, στην καλύτερη, μπράβων της νύχτας, με τη μόνη διαφορά ότι εκτυλίχθηκαν μέρα μεσημέρι. Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου όρμησαν με απίστευτο μένος εναντίον των μελών του σωματείου (αλήθεια γιατί τόσος φόβος; -μήπως έφταιγε ο τρομακτικός και ασύλληπτος αριθμός της …τριμελούς αντιπροσωπείας;). Συνδικαλιστές της αριστεράς παρενέβησαν, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μέλη του σωματείου, με αποτέλεσμα να τους ξυλοφορτώσουν και αυτούς δεόντως διότι τόλμησαν να τους υποστηρίξουν, ενώ ένας από αυτούς πήρε το μικρόφωνο για να ζητήσει να επιτραπεί από το προεδρείο να γίνει η παρέμβαση. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του προεδρείου και των μαινόμενων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ κατέληξαν σε δεύτερο γύρο επίθεσης με σωματική και λεκτική βία, ορισμένους αριστερούς συνδικαλιστές στη μέση ως παραπέτασμα και όλη την αίθουσα να έχει μετατραπεί σε ρινγκ από τους συνέδρους που, πάνω απ’ όλα, σέβονται τον δημοκρατικό αυτό θεσμό.

Αυτή ήταν η αντίδραση συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης μιλάνε με μεγάλα και πομπώδη γράμματα στην ανακοίνωση του Συνεδρίου τους για «ασφαλή εργασία», όχι μόνο αφήνοντας τους επισφαλείς εργαζομένους συναδέλφους τους -οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ πλέον- απ’ έξω, αλλά κυριολεκτικά πετώντας τους έξω και ξυλοφορτώνοντάς τους. Άραγε το ίδιο μαχητικά αντέδρασαν και αντιπαρατέθηκαν, αφενός στην μετοχοποίηση και, αφετέρου, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ;

Εμείς από τις μεριά μας απαντάμε ότι τέτοιες επιθέσεις δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την πάλη μας κόντρα στην επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν και σαφώς ενάντια στους συνδικαλιστές που παίζουν το ρόλο εκτελεστικών οργάνων και συμφερόντων που σίγουρα δεν είναι τα δικά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν τον ωμό τραμπουκισμό, που στόχο έχει την αναπαραγωγή των επαγγελματιών μεγαλοσυνδικαλιστών και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

και  η δημοκρατία του ανδρισμού όταν δικαιολογείται με αντιεξουσιαστικά επιχειρήματα!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ

από το indy.gr

Άντρας που συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση, επιδεικνύει καθημερινά τον ανδρισμό του με βίαιη συμπεριφορά, εναντίον πολλών γυναικών της Ανοιχτής Συνέλευσης, που τυχαίνει να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις απ’αυτόν. Σπρώχνει, βρίζει, απειλεί και προπηλακίζει. Όταν δε καλείται να συμμορφωθεί, δηλώνει προκλητικά «θα το ξανακάνω».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

“Όλοι ξέρουν την ιστορία του αφεντικού, που κάνει παρατήρηση στον άντρα, αυτός βάζει τις φωνές στη γυναίκα, η γυναίκα δίνει ένα μπάτσο στο παιδί, το παιδί βασανίζει τη γάτα.

Στην κοινωνία μας. Οι άντρες πρέπει να αποδεικνύουν διαρκώς τον ανδρισμό τους, Αυτό ίσως παίζει πιο μικρό ρόλο για άντρες με μια καλή δουλειά, που τους εξασφαλίζει την αναγνώριση στο περιβάλλον τους.

Όμως, δεν υπάρχουν τόσες πολλές δουλειές, όπου οι άντρες να μην έχουν ανάγκη να αποδεικνύουν τον ανδρισμό τους. Συνήθως η δουλειά βασίζεται στον ανταγωνισμό, στο να διατάζουν οι προϊστάμενοι και να υπακούνε οι υφιστάμενοι. Αυτό πληγώνει την αυτοπεποίθηση κάθε ανθρώπου, μόνο που οι άντρες το αισθάνονται συχνά σαν τραυματισμό του «ανδρικού» τους Εγώ.

Όμως υπάρχουν και άντρες που αισθάνονται υποχρεωμένοι να αποδεικνύουν αδιάκοπα τον ανδρισμό τους, που και το παραμικρό πράγμα τους θίγει στο ανδρικό Εγώ τους.”

ANJA  MEULENBELT

Δυστυχώς, σκεφτείτε πως τέτοιες συμπεριφορές εμφανίζονται και μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων (Λέλας Καραγιάννη).

Άντρας που συμμετέχει στην Ανοιχτή Συνέλευση, επιδεικνύει καθημερινά τον ανδρισμό του με βίαιη συμπεριφορά, εναντίον πολλών γυναικών της Ανοιχτής Συνέλευσης, που τυχαίνει να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις απ’ αυτόν. Σπρώχνει, βρίζει, απειλεί και προπηλακίζει. Όταν δε καλείται να συμμορφωθεί, δηλώνει προκλητικά «θα το ξανακάνω».

Κάποιοι από την Ανοιχτή Συνέλευση που δηλώνουν «αναρχικοί», και μάχονται για την ελευθερία του ανθρώπου, το ζήτημα της βίαιης συμπεριφοράς του συγκεκριμένου ανθρώπου απέναντι στις γυναίκες, προσπαθούν να το παρουσιάσουν και να το δικαιολογήσουν ως δήθεν πολιτική αντίδραση-αγανάκτηση !!!!!,διατηρώντας έτσι την ανδροκρατική , αυταρχική και εκφοβιστική συμπεριφορά του απέναντί μας .

Εμείς οι γυναίκες του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων που μετέχουμε ισότιμα στο κίνημα για την υπεράσπιση του πάρκου, που με βία κατέστρεψε ο κρατικός μηχανισμός,

Καταγγέλλουμε και δηλώνουμε αποφασισμένες

  • Να μην επιτρέψουμε πλέον και να μη δικαιολογήσουμε με απλουστευτική λογική τέτοιες συμπεριφορές, που συντηρούν την ιδεολογία της «κατωτερότητας της γυναίκας».
  • Να μη δεχθούμε πλέον ισοπεδωτικές συμπεριφορές και θα ανατρέψουμε την ανδροκρατική του ιδεολογία.
  • Να μην ανεχτούμε το κουκούλωμα και την δικαιολόγηση τέτοιων ενεργειών, θεωρώντας πως όποιος τους καλύπτει είναι συνυπεύθυνος.
  • Γατί η σιωπή είναι συνενοχή.

Η  ΦΩΝΗ  ΜΑΣ  ΘΑ  ΦΤΑΣΕΙ  ΠΑΝΤΟΥ

Παυλοπούλου Αδαμαντία
Παπαντωνίου Γιώτα
Ηλιού Ζωή
Χρήστου Λίνα
Θεοδοσίου Ιωάννα
Πανάγου Κωνσταντίνα
Μπακοπούλου Σύλβια
Πέτρου Σούλα
Μηνακάκη Ρεγγίνα
Παπαλιάκου Νάγια
Παπαζαχαρίου Τάκης
Λιονάκη Γεωργία
Νεοφύτου Σταυρούλα
Γέρου Μαργαρίτα
Πλατανιώτου Ντόνα
Πλακάκη Μαρουλίνα
Γιαννίρης Ηλίας
Στροβολίδου Ηλέκτρα

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

11 05 2009
Χρυσή δημοκρατία — ροη σταχυολόγων

[…] Αυτή η Δημοκρατία περιέργο πράγμα… « κάτω αριστερά Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική οργάνωση, αλλά παρακρατικός μηχανισμός, συμπληρωματικός της Αστυνομίας. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: