Δικαίωση των κινημάτων πόλης και του ΣΥΡΙΖΑ από το Σ.τ.Ε. στην υπόθεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού!

14 10 2009

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα

(το ‘κλεψα από το μπλογκ του alterglobal)

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η απόφαση του ΣτΕ για το Εμπορικό Κέντρο στον Ελαιώνα έχει ήδη ληφθεί και βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής. Επειδή λάβαμε γνώση της απόφασης (επιτρέπεται η ανάγνωση της) και επειδή έχουν αρχίσει διάφορες διαδόσεις, οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

  • Το ΣτΕ κρίνει συνταγματική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη μεταφορά του γηπέδου του ΠΑΟ από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας στον Ελαιώνα.
  • Το ΣτΕ θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη κατασκευή δεν συνδέεται πολεοδομικά και λειτουργικά με το νέο γήπεδο είναι αντισυνταγματική. Θεωρεί δε ότι παραμένει σε ισχύ το ΠΔ του 1995, που προβλέπει στην περιοχή παρέμβασης κοινόχρηστο πράσινο και ήπιες χρήσεις με συντελεστή δόμησης 0,1. Εν συνεχεία η απόφαση είναι απολύτως σαφής και κατηγορηματική. Δηλαδή όχι Mall, όχι Δημαρχιακό Μέγαρο, όχι Πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου.

Κατόπιν αυτών είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αναφορά ότι τάχα «υπάρχει παράθυρο στην απόφαση για τη διάσωση του Mall». Εξίσου ανυπόστατη αποδεικνύεται και η δήθεν εξάρτηση του νέου γηπέδου από το Mall. Το ισοζύγιο πρασίνου (το οποίο επιβάλλεται κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος) δεν μπορεί να διατηρηθεί με κανένα τρόπο εάν γίνει το Mall ή το Δημαρχιακό Μέγαρο ή το Πολυλειτουργικό κέντρο του Δήμου. Επιτρέπεται φυσικά ο υπόγειος χώρος στάθμευσης κάτω από το Εμπορικό Κέντρο, που άλλωστε προβλεπόταν και από το ΠΔ του 1995.

Το ύψος της αποζημίωσης για την εταιρία «Μπάμπης Βωβός» δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμμιά περίπτωση το ύψος της «δωρεάς» που είχε κάνει στο Δήμο Αθηναίων (προκειμένου να λάβει το διπλάσιο συντελεστή) και η οποία σύμφωνα με το Συμβόλαιο που έχουν υπογράψει ανέρχεται σε 26,5 εκατ ευρώ. Κατά την άποψη της Επιτροπής μας το τίμημα αυτό είναι ήδη υπερτιμολογημένο.

Πλέον το μόνο που χρειάζεται είναι να σχεδιασθεί και να υλοποιηθεί το Πάρκο υψηλού πρασίνου γύρω από το νέο γήπεδο, όπως και η άμεση απορρύπανση του ρέματος Προφήτη Δανιήλ στο οποίο συνεχίζεται η παράνομη απόρριψη πάσης φύσεως λυμάτων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στον Ελαιώνα. Και δεν χρειάζεται γι’ αυτό καμμιά νομοθετική ρύθμιση. Αρκεί το ΠΔ του 1995.

Καλούμε την Πολιτεία (Κυβέρνηση και Δήμο) να εφαρμόσει άμεσα το ΠΔ του 1995 και να μην προχωρήσει σε καμμιά νομοθετική ρύθμιση τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα, όπως ζητά η εταιρία «Μπάμπης Βωβός».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

One response

14 10 2009
αστυάνακτας

ας το δουνε..ας το δούμε….

Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι ΄που αγανακτούσαν με το ΣΥΡΙΖΑ…φανατικοί οπαδοί, Κακλαμ΄νης και λοιπές δυνάμεις….σιγά-σιγά αποδείχτηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι 136 άνθρωποι μπορούν να σώσουν ένα μεγάλο χώρο….ας τα δουν κι εκείνοι που έλεγαν ότι η πάλη για τους ελεύθερους χώρους αποπροσανατολίζει,,,,(βλ.ΚΚΕ)….ας το δουν κι εκείνοι που ήταν απόντες…ας το δοει έως κι η Μπιρμπίλη που ετοιμάζεται να νομοθετήσει έννομα υπέρ των ημιυπάιθριων….
ας το δούμε όλοι να μαθαίνουμε από δω και μπρος!

τη καλημέρα μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: