Να νικήσει η ελπίδα τον φόβο, η αλληλεγγύη το μίσος και η δημοκρατία τον φασισμό

5 05 2012

Η προεκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος και απομένουν λίγες ώρες περισυλλογής πριν βρεθούμε μόνοι μας στο παραβάν. Αν κάτι καταφέραμε μέσα σε αυτή την προεκλογική περίοδο, είναι να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από όλα. Να συγκροτήσουμε μια πρόταση που δεν αναφέρεται σε μας αλλά στις ανάγκες της κοινωνίας και που η υλοποίησή της δεν ζητάμε να μας ανατεθεί αλλά να αποτελέσει το αντικείμενο της πάλης του ίδιου του κοινωνικού υποκειμένου, των άνεργων και των εργαζόμενων, των νέων και των συνταξιούχων, των ανδρών και των γυναικών.

Αν κάτι έκανε τους αντιπάλους μας να χάσουν τον έλεγχο και να μας επιτεθούν για άλλη μια φορά με μανία, είναι γιατί αγγίξαμε τον φόβο τους. Καταφέραμε να συνδέσουμε το οραματικό με το εφικτό, να συγκροτήσουμε μια πραγματική εναλλακτική πρόταση, ταξικά μεροληπτική, που να έχει στον πυρήνα της όλες τις αξίες της Αριστεράς (συλλογικότητα, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, αυτοδιαχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία) και ταυτόχρονα να είναι μαχητή, να πατάει στην πραγματικότητα και άρα να είναι ανταγωνιστική.

Αν συμφωνούμε στην εκτίμηση πως οι εκλογές δεν ήταν επιλογή τους αλλά σύρθηκαν σ’ αυτές από τους αγώνες του λαού για να καλύψουν μέσα από τον εκβιασμό του μονόδρομου του Μνημονίου το έκδηλο έλλειμμα νομιμοποίησής τους, το μόνο που δεν θέλανε είναι να υπάρξει για τον κόσμο μια πραγματική εναλλακτική πρόταση. Και αυτή η πρόταση είναι η πρόταση της ενότητας, είναι η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι η πρόταση για ανατροπή στην Ελλάδα και ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.

Σε όλη την προεκλογική περίοδο βρεθήκαμε μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα αποδοχής της πρότασής μας. Αυτές τις τελευταίες ώρες, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσει η ελπίδα τον φόβο, η αλληλεγγύη το μίσος και η δημοκρατία τον φασισμό. Με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στο χέρι ας δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, μέχρι την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα και ραντεβού την Κυριακή το βράδυ στα περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ.


* Ο Τάσος Κορωνάκης είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Α’ Αθήνας

 

Επίσης μπορείτε να βρείτε εδώ μια συνέντευξή μου στο pathfinder.gr


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε